Alteveer wil zichzelf belonen tegen ‘Knoal’

AlteveerWanneer we Roy de Wijk vragen naar de reden waarom Alteveer slechts op de tiende plaats in de vierde klasse D staat is zijn antwoord duidelijk: “Het overkomt ons te vaak dat we in wedstrijden die we kunnen winnen, puntloos blijven. We vergeten onszelf dan te belonen voor het vertoonde spel en de geleverde arbeid.” Voor De Wijk staat komende zondag de derby tegen SC Stadskanaal op het programma. Wat de aanvaller betreft een mooie gelegenheid om de goede wil ook om te zetten in punten.

Hard werken
“Absoluut! Maar we weten ook dat het een hels karwei gaat worden. Ik denk niet dat er veel momenten gaan zijn dat wij het spel mogen maken. Het zal voor ons dus uitdraaien op hard werken.” Vervolgens gaan de gedachten van de 20-jarige al snel naar afgelopen zondag, toen verloren werd van nummer twee Ter Apel ’96: “De jongens die toen binnen de lijnen stonden hebben werkelijk alles gegeven, dus ik ben er niet bang voor dat we zondag geen arbeid gaan leveren.”

Afwezig
We raken echter nog niet uitgepraat over de resultaten van Alteveer, dit seizoen. Want De Wijk, die nooit voor een andere club dan Alteveer speelde, heeft nog een andere verklaring voor de terugval na een prima seizoensstart: “Onze trainer moet voorafgaand aan iedere wedstrijd puzzelen om een opstelling te maken, want door blessures en schorsingen zijn er ieder weekend wel een aantal spelers afwezig. Zoiets heeft bij een kleine club als de onze direct invloed.”

Roy de Wijk  schudt twee belagers van zich af...
Roy de Wijk schudt twee belagers van zich af…

Schuld
Overigens zou de de student Logistiek Teamleider op dat punt zichzelf ook iets aan kunnen rekenen, want de man die dit seizoen drie goals maakte, miste zelf vijf wedstrijden door een schorsing. Volgens De Wijk een te zware straf: “Ik kreeg rood na een botsing met de keeper van Witteveense Boys ’87. Maar ik heb de beste man nooit gezien, en alleen maar gevoeld. Bovendien: ik had de bal, dus waarom zou ik een overtreding begaan?” Maar dit verhaal ten spijt, de rode kaart werd gegeven en De Wijk moest vier wedstrijden brommen. Om aan te vullen: “Ik was het er niet mee eens, dus ging ik beroep. Vervolgens krijg ik een extra wedstrijd aan de broek. Maar gelukkig zit mijn schorsing er nu op!”

René Nijgh
Uiteraard kunnen we niet om de contractverlenging van trainer René Nijgh heen. De Wijk toont zich content met het aanblijven van Nijgh: “René is een fijne trainer om mee te werken en daarnaast een prima kerel! René is een hele gepassioneerde trainer en ik weet zeker dat hij deze passie ook volgend seizoen laat zien.” Wanner we naar de invloed van de oefenmeester vragen, laat De Wijk iets meer los: “Binnen onze club is wel bekend dat ik geen trainingsbeest ben, maar dat ik wel altijd en overal aanwezig ben. René geeft me hier veel ruimte in, en  dat bevalt goed. Wanneer ik naar het geheel kijk, dan zie ik dat de trainer altijd bezig is ons te stimuleren én ervan te overtuigen dat er altijd een resultaat te behalen is.”

Handen vol
Wat dat betreft heeft Nijgh een aantal drukke dagen achter de rug én voor de boeg, want de ontmoeting met koploper een aanstaande kampioen Stadskanaal staat voor de deur. “De spelers van Stadskanaal horen stuk voor stuk in de derde of zelfs tweede klasse te spelen. Maar zondag staan er elf spelers van Alteveer in het veld die voor niemand aan de kant gaan. En wanneer deze allemaal het beste van zichzelf geven, dan hebben we vrede met ieder resultaat.” In de aanloop naar de derby sluit De Wijk af door te stellen dat Stadskanaal op het veld dan wel de beste ploeg heeft, maar dat de wedstrijd aanstaande zondag toch echt op gras wordt gespeeld. En daar is geen speld tussen te krijgen.

De Jonge Sport

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gerwin Heidema: “SJS is de grootste titelkandidaat”

Gerwin Heidema wil komend seizoen belangrijk zijn voor SJS met doelpunten en assists en ...

Terug in de tijd: “Mash” in de Kanaalstreek: Veteranen terug onder de lat

Pekelder Boys en Borger moeten een beroep doen op oudgedienden nu hun eerste doelmannen ...

Kevin Hemmes: “Concurrentie houdt ons scherp”

Na enkele donkere jaren bij Gasselternijveen, waarin de rood-witten onderin de vijfde klasse bivakkeerden, ...