Vrolijk passen: EEC – HOC

E-HVrolijk Pasen? Vrolijk passen! Het Paasweekend staat in het teken van dubbel voetbalprogramma. Dat wil zeggen voor een aantal Kanaalstreek-clubs. Verdeeld over twee wedstrijddagen (zaterdag en maandag) dertig (!) gehele wedstrijden en één uit te spelen wedstrijd: dat is het restant van de gestaakte wedstrijd PJC – SPW. Onder de 31 affiches bevinden zich vijf Kanaalstreek-derby’s. Eén daarvan is het duel in de vijfde klasse F tussen EEC en HOC.

Het wordt spannend, Tweede Paasdag in Ees. De teams die elkaar treffen zijn beiden nog in de race voor het kampioenschap, maar moeten er voor waken dat IJhorst maandag niet de lachende derde wordt. Deze ploeg staat namelijk momenteel op de eerste plaats, met één verliespunt minder dan HOC, dat nu derde staat. Het EEC van Chiel Boeser heeft de beste papieren: twee verliespunten minder dan IJhorst. In die zin ligt de bal bij HOC: willen de Exloërs/Odoorners kampioen worden, dan moet er gewonnen worden. De eerste onderlinge wedstrijd eindigde in 1-1. FC Kanaalstreek voelde een speler van zowel EEC als HOC aan de tand:

Naam: Mark Wanders, 22 jaar
Club: EEC
Positie: spits

Mark van Bergen...
Mark Wanders…

Persoonlijke ambities: Op een zo hoog mogelijk niveau voetballen met EEC en zo belangrijk mogelijk proberen te zijn voor het elftal.
Beste speler EEC: Julian Addink is een speler die elke wedstrijd een voldoende haalt en altijd een plaaggeest voor de spits van de tegenpartij is.

Beste speler HOC: Mark van Bergen. In de eerdere wedstrijd dit seizoen tegen HOC vond ik hem de beste man van HOC.
Grote kracht EEC: De grote kracht van EEC is de teamgeest. We knokken samen voor elke meter en we hebben een sterke combinatie van goede voetballers en jongens die het vuile werk op knappen.
Grote kracht HOC: De grote kracht van HOC is dat ze een goed voetballend elftal hebben, en in elke linie hebben ze wel een speler met specifieke kwaliteiten.

Voorspelling EEC – HOC: 2-1   

 

Naam: Richard Wiggers, 18 jaar
Club: HOC
Positie: linksbuiten

MvBH
Mark van Bergen…

Persoonlijke ambities: Niet langer meer in de vijfde klasse spelen. Met dit team wil ik het kampioenschap binnen halen!
Beste speler EEC: Geen idee. Ik zou geen speler kunnen noemen die de uitblinker is. Maandag zal er in ieder geval niemand van EEC uitblinken.

Beste speler HOC: Mark van Bergen. Hij heeft al op hoger niveau gespeeld en dat kun je duidelijk zien in zijn spel. Je hoeft alleen maar naar zijn balaanname te kijken en dan is het al duidelijk.
Grote kracht EEC: Dat zou ik ook niet zo goed weten. De eerste wedstrijd vond ik ze wat verdedigend spelen en gokken op de lange bal. Dat was voor ons een lastig te bespelen tactiek.
Grote kracht HOC: De kwaliteit van de spelersgroep. Want we hebben gewoon een goed voetballende ploeg. Wij proberen altijd van het voetbal uit te gaan. Daarom hebben wij het in deze klasse soms wel moeilijk.

Voorspelling EEC – HOC: 1-4

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stefan Viel: “Ik wil me bewijzen bij SV Borger”

Bij Borger zijn vele ogen gericht op de aanvallers. Niet geheel verwonderlijk, gezien spelers ...

Terug in de tijd: Roy de Wijk vol vertrouwen op recordjacht

Roy de Wijk kende een uitstekende seizoenstart met Alteveer en scoorde er al vijf ...

Emiel Jansen: “Ik ben GKC dankbaar voor deze kans”

Emiel Jansen is onlangs 24 jaar geworden en sinds kort begonnen aan zijn eerste klus ...