GKC laat het afweten tegen DOS ’63

GKCGKC is deze week weer zonder punten teruggekeerd na een verre uitwedstrijd. Waar er vorige week werd verloren bij SC Balkbrug, waren deze week de punten voor DOS ’63. De Gasselters zijn inmiddels afgezakt naar plaats negen, maar krijgen komende zondag tegen laagvlieger Buinerveen de kans om voor de winterstop nog twee plaatsen te stijgen.

Goal Heijerman
De wedstrijd in Linde (gemeente De Wolden) begon goed voor de gasten. GKC had het betere van het spel en had de tegenstander in hun greep. Zoals zo vaak was Danny Kolp weer erg gevaarlijk, maar zijn kansen in het eerste kwartier leverden niet de openingstreffer op. Deze eer viel Bart Heijerman even later wel ten deel. De beste man aan GKC zijde schoot uit de draai vanaf zestien meter de bal fantastisch binnen: 0-1. De ploeg van trainer Alting had in deze fase weinig te duchten van DOS. Zij speelden voornamelijk de lange bal, maar creëerden geen enkele doelrijpe kans. In de laatste vijf minuten voor rust was GKC via Heijerman en Zondag nog dichtbij de 0-2, maar de marge bleef tot de rust staan op één.

Interim keeper Wiering
In tegenstelling tot de voorgaande weken kwam GKC goed uit de kleedkamer, maar verder dan de zestien- meter kwamen zij in veel gevallen niet. Tien minuten na rust kwam DOS bijna op gelijke hoogte, maar interim-keeper Richard Wiering (hij verving de zieke Jeroen Keizer red.) zag tot zijn eigen opluchting de bal naast gaan. 120 seconden daarna was het dan wel raak voor de thuisclub, via een soortgelijke treffer als de eerste van Heijerman. In de 65e minuut verving Alting de Evan de Hoop voor Jarno Oosting. Laatstgenoemde had de 1-2 kunnen maken, maar waar Kolp de bal breed moest leggen koos hij voor eigen succes. GKC kreeg hiervoor de rekening gepresenteerd van de scheidsrechter, die een kwartier voor tijd een penalty cadeau geeft aan DOS en daarmee de 2-1 inleidde.

Spoor bijster
De scheidsrechter was hierna het spoor volledig bijster en floot voor elk wissewasje. Dit kwam het spel van de geel- zwarten zeker niet ten goede en weer leek het erop dat de tweede helft hen op ging breken. In de 83e minuut had Stef Almoes nog de gelijkmaker op de schoen, maar hij schoot over. Twee minuten later maakte DOS na een mooie één twee de 3-1 en leek de wedstrijd gespeeld, maar gelijk vanaf de aftrap zorgde Erik Hadders ook alweer voor de 3-2. Vlak voor tijd kreeg Danny Kolp nog een levensgrote kans op de 3-3, maar de spits had deze middag duidelijk zijn vizier niet op scherp.

attent_banner_275x75

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Ook de Treffer ’16 kansloos tegen WKE

Als zoveel ploegen heeft ook De Treffer ’16 een flink aantal doelpunten moeten incasseren ...

Onstwedder Boys wint derby van Mussel

Onstwedder Boys was in de Kanaalstreekderby te sterk voor Mussel.