Gieterveen verpest feestje in Bareveld

GieterveenDe streekderby tussen Bareveld en Gieterveen was er één met vele belangen. Zo kon Bareveld bij winst haar koppositie verstevigen én waren zij verzekerd van de eerste periode, terwijl Gieterveen niet mocht verliezen in de strijd om de bovenste plaatsen. De beladen burenruzie eindigde in 2-2, waarin Stefan van der Veen in de slotseconden de gelijkmaker binnen kopte.

Mouwen opstropen
Trainer Aryan Doldersum kon in deze belangrijke wedstrijd geen beroep doen op de afwezige Roel Drent en de zieke Jorg Post. De jonge Ben Bitter kreeg zodoende zijn kans in de voorhoede. In deze iets gewijzigde opstelling begon Gieterveen niet goed en stond men na vijf minuten al op achterstand. Een vrije bal werd het strafschopgebied ingebracht, waar Grieto Korthuis bij de eerste paal klaar stond om binnen te tikken. Ondanks deze tegenvaller stroopten de volgelingen van Doldersum hun mouwen op en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Jerremy Weerts was hier heel dichtbij, maar één op één met de keeper faalde hij. Hetzelfde gold even later voor Jordi Bakker, die eveneens op de doelman stuitte. Zo bleef de stand 1-0 in het voordeel van de thuisclub en dit was tevens de ruststand.

kevin-meering
Laatste man Kevin Meering was met zijn vrije bal verantwoordelijk voor de 1-1. (Foto: gieterveen.com)

Gouden linkervoet
Na de thee hetzelfde spelbeeld. Gieterveen dat het spel mocht maken en Bareveld loerend op de counter. Tot grote kansen kwamen de gasten echter niet, totdat Kevin Meering in de 60e minuut mocht aanleggen voor een vrije bal. Met zijn gouden linkervoet draaide hij de bal in de verre hoek, onhoudbaar voor de keeper. Gieterveen drukte hierna door, in de hoop dat de 2-1 snel tot stand zou komen. Deze voorsprong ging echter naar Bareveld, dat via Kröder wist te profiteren van een fout in de defensie. Met nog tien minuten op de klok werd Casper Mentink ingebracht als stormram, om in ieder geval nog een punt uit het vuur te slepen. Het was echter niet Mentink, maar Stefan van der Veen die in de blessuretijd met het hoofd de 2-2 over de doellijn kopte.

Bron: v.v. Gieterveen