SPW laat dure punten liggen tegen Wedde

SPWSPW heeft niet weten te profiteren van het gelijkspel van koploper Bareveld. Op het eigen kunstgrasveld kwamen de Knoalsters niet verder dan 1-1 tegen Wedde, dat ook meedoet om het kampioenschap. Deze remise was overigens een terechte uitslag van een harde wedstrijd, waarin de nodige gele kaarten en één rode werden uitgedeeld.

Tien man
Voor beide ploegen was het een belangrijke wedstrijd, want een winstpartij zou een goede uitgangspositie betekenen om na de winterstop mee te beginnen. De gasten uit Wedde leken hier het meest van doordrongen, want zij kwamen goed uit de startblokken. SPW probeerde gevaarlijk te woorden door de lange bal te spelen, maar de buitenspelers lagen aan de ketting bij de Wedder- defensie. Na 20 minuten kwamen de blauwhemden op achterstand. Een goede aanval door het centrum werd afgerond door Jan Behling. De blijdschap bij de bezoekers was echter van korte duur, want vijf minuten later moesten zij met tien man verder. De scheidsrechter gaf een onterechte rode kaart aan Rico van Heumen, die hem daarmee veel te zwaar bestrafte. SPW wist de overtalsituatie nog niet uit te buiten en zo bleef de stand tot aan de rust ongewijzigd.

Vereende krachten
Vlak na rust kwam de thuisploeg goed weg, nadat Ezra Abbas keeper Yorin Hoezen omspeelde en vervolgens gehaast naast schoot. SPW kroop vervolgens wat uit haar schulp en met een man meer voerden zij de druk op. Dit leidde al vlot tot de gelijkmaker van Kevin Heemskerk die de bal vanaf 20 meter prachtig langs keeper Fennema schoot. Met vereende krachten gingen de Knoalsters op zoek naar de tweede goal, maar zij vonden steeds keeper Fennema op hun weg, die deze wedstrijd zeer goed keeperswerk verrichte. Verder dan 1-1 kwamen beide partijen niet en zo verzuimde SPW twee punten in te lopen op Bareveld.