Herkansingen voor Onstwedder Boys

Onstwedder BoysDoor de 1-0 overwinning op CSVC heeft Onstwedder Boys zich geplaatst voor de nacompetitie. Concurrent SCN verloor met 5 – 1 van SVN ’69 en is daardoor net als SC Scheemda gedegradeerd. De oranjehemden sluiten de competitie als twaalfde af, en zullen nu in een dubbele ontmoeting met een vierdeklasser het klassebehoud moeten realiseren.

Voortvarende start
Onstwedder Boys begon voortvarend aan het duel tegen de ploeg uit Coevorden. Al na dertig seconden werd het 1-0 voor de ploeg van Fokke de Jonge. De maker van de treffer was Harm Visser, nummer zestien van het seizoen. Visser schoot de bal na het uitspelen van een verdediger snoeihard tegen de touwen. Daarna moesten de Boys in de achteruit, want de Coevordenaren namen het initiatief over. Maar meer dan een handvol corners leverde het overwicht niet op. Sterker, de grootste kans op een treffer was voor de gastheren: Peter Orsel schoot de bal langs de verkeerde kant van het doel.

Inzet en karakter
In de tweede helft is het beeld van de wedstrijd vergelijkbaar: CSVC voetbalt makkelijker, maar Onstwedder Boys krijgt de grootste kans. Nu was het Robert de Vries die, op aangeven van Gerko Scheper, het doel niet kon treffen. Aan de andere kant van het veld moest Rein Koudstaal één keer handelend optreden bij een vrije trap van Bart Turien en één keer kon de goalie de bal over de lat kijken. Na negentig minuten kreeg Onstwedder Boys de beloning voor de inzet en karakter die men tegen de middenmoter toonde. Er resteren nog twee competitiewedstrijden en twee heel belangrijke herkansings-wedstrijden, normaal gesproken tegen Hoogeveen of Kanaalstreek-genoot Borger.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde ontsnapt middels ‘houdini-act’ aan nacompetitie

Westerwolde speelt dankzij een ware houdini-act ook volgend seizoen in de derde klasse.

Gieterveen schiet niets op met gelijkspel

Op deze stormachtige zondagmiddag stond op sportpark ‘de Hoogkaamp’ de wedstrijd tussen Gieterveen en ...