Hattrick voor Koen Hateboer tegen Dalen

Nieuw BuinenNieuw Buinen heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop in winst om kunnen zetten. Op bezoek bij het laag geklasseerde Dalen won Buunermond met 2-4, mede door drie doelpunten van Koen Hateboer. Nieuw Buinen begint eind januari als nummer drie aan de tweede competitiehelft, waarin de ploeg van trainer Lippold mee kan blijven doen om de prijzen.

Eigen doelpunt
De wedstrijd begon verre van ideaal voor de gasten, want het was verdediger Brandon Meems die met een eigen doelpunt Dalen op 1-0 bracht. Nieuw Buinen moest dus gelijk op zoek naar doelpunten en nam het heft duidelijk in handen. Kansen vielen er ook te noteren, maar de voorwaartsen hadden het vizier duidelijk nog niet op scherp. De gasten kwamen op een goed moment alsnog op de gelijke hoogte. Een afstandsschot van Gert Lukens belandde via de keeper op het hoofd van Koen Hateboer, die daarmee de 1-1 aantekende.

Rode kaart
Op wederom een goed moment, vlak na rust, wist de oudste Hateboer weer te scoren. Mike Reuvers snelde langs zijn tegenstander, gaf goed voor en de spits kon zo de 1-2 binnen schieten. Na een uur spelen was het de andere Hateboer, Thijs, die de Daler- keeper in verlegenheid bracht. De doelman schoot de bal tegen de instormende buitenspeler aan en hij kon simpel de 1-3 binnen schuiven. Ietwat later bracht Dalen de stand onverwacht terug tot 2-3 via Martijn Verdoold die de bal na een corner tegen de touwen kon tikken. Dezelfde speler kreeg hierna de aandacht weer op zich gericht, nu in negatieve zin. In zijn enthousiasme kwam hij hard in op Gert Lukens en werd daarvoor bestraft met een directe rode kaart. Nieuw Buinen maakte dankbaar gebruik van deze overtalsituatie en het was Koen Hateboer die met zijn derde van de middag de thuisploeg de genadeklap toedoende: 2-4.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys loopt nacompetitie mis

Onstwedder Boys zal ook in het volgende seizoen vierdeklasser zijn. Doordat Harkstede onlangs besloot haar ...

Nacompetitievoetbal lonkt voor Gieten

Gieten heeft uitstekende zaken gedaan met een 4-2 overwinning op concurrent EHS '85.

Nieuw Buinen verliest van Lewenborg

Nieuw Buinen kon de voorsprong niet vasthouden en verloor van Lewenborg.