Peter Beens: “Met de juiste scherpte gaan we winnen van Bellingwolde.”

Peter Beens verwacht een overwinning voor Westerwolde in de streekderby tegen Bellingwolde.

De competitiestart van Westerwolde mag met recht een pikstart worden genoemd. Na de promotie wonnen de roodhemden hun eerste twee wedstrijden. Zowel Weerdinge(4–0) en HODO(3–2) werden aan de zegekar gebonden. Peter Beens spreekt van een boven verwachting goede start, maar richt zich in eerste instantie op handhaving.

Beens is een kind van de club en maakte op zijn vijftiende zijn debuut in het eerste elftal. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een vaste waarde in de defensie van Westerwolde. De promotie naar de derde klasse heeft ook geleid tot een aanpassing in de speelstijl, maar lijkt dus zijn vruchten af te werpen. ‘’Na de promotie hebben we dit seizoen voor een andere speelwijze gekozen. Dat was even wennen, maar we hebben al met al een goede voorbereiding gehad.’’

Jong team in ontwikkeling

De negentienjarige Beens beseft zich dat de goede start geen garanties biedt voor het verdere verloop van het seizoen. ‘’We hebben een jong team en moeten ons goed blijven ontwikkelen en dit niveau vasthouden. Ik denk, dat als we dat doen, dat we ons kunnen handhaven. Daar heb ik veel vertrouwen in. Handhaving is onze doelstelling.’’

Voor wat betreft de verhoudingen in de competitie is het, volgens Beens, amper in te schatten. ‘’Er is niet echt één titelkandidaat, vind ik. Het ligt nog helemaal open en het kunnen meerdere verenigingen worden.’’

Streekderby

Aanstaande zondag moet Westerwolde het opnemen tegen Bellingwolde, een echte streekderby. Bellingwolde wist tot nu toe slechts één punt te pakken, maar in een derby is alles mogelijk. ‘’Ik verwacht een wedstrijd vol passie en strijd. Wij zullen scherp moeten zijn en dan verwacht ik dat wij zullen winnen!’’ 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Guus Buiter blijft lachen bij Gasselternijveen

Guus Buiter maakte afgelopen zomer de overstap van de junioren bij SC Stadskanaal, naar ...

Vrolijk passen: EEC – HOC

Vrolijk Pasen? Vrolijk passen! Het Paasweekend staat in het teken van dubbel voetbalprogramma. Dat ...

Lange absentie dreigt voor Robert Oosting

Al vanaf januari was het er bij Stadskanaal-speler Robert Oosting: een pijnlijke linkerknie. Een ...