Sten Vos: “Stadskanaal gaat zich handhaven!”

Sten Vos (en Jeroen Nanninga) tijdens Musselkanaal - Stadskanaal
Sten Vos (en Jeroen Nanninga) tijdens Musselkanaal – Stadskanaal

De verwachtingen aan het begin van het seizoen waren hooggespannen bij S.C. Stadskanaal: nadat men voor de zomer promotie misliep zou het er dit seizoen van moeten komen. Door een aantal mutaties in de selectie ging trainer Poortman de competitie in met een zeer jonge groep spelers. Naar nu blijkt wordt er niet gespeeld om promotie, maar moeten de Knoalsters alle zeilen bijzetten om niet te degraderen. De topscorer van Stadskanaal, Sten Vos, zag zijn ploeg afgelopen zondag opnieuw niet winnen. De redactie van FC Kanaalstreek sprak de aanvaller.

Bijna wonnen jullie na vijf wedstrijden weer eens. Waar ging het mis?
Gedurende de wedstrijd hebben we kansen genoeg gehad, dus uiteindelijk hebben we het zelf laten liggen. De eerste helft hadden wij de wedstrijd al op slot kunnen gooien, door met een 3-0 voorsprong de rust in te gaan, maar helaas was dit niet het geval. Na een 1-0 ruststand leken we de wedstrijd over de streep te kunnen trekken, maar in de slotfase maakte Bas Kamst de gelijkmaker”.

“Door miscommunicatie in de defensie en het niet met de man meelopen, werd Kamst geen strobreed in de weg gelegd en kon hij makkelijk scoren. Dat was natuurlijk heel zuur, omdat we in de tweede helft de beste kansen hadden, maar waren niet zorgvuldig genoeg in de afronding”.

Hoe verliep de wedstrijd tegen Twedo?
Na de aftrap was de eerste kans voor Twedo, de bal werd net over de goal gekopt, waarmee wij goed weg kwamen. Vervolgens was het de beurt aan ons, waarbij Pasha Ekinci twee keer op de keeper af kwam, waarbij de keeper goed uit kwam, zijn goal klein maakte en dus een sta in de weg was. Daarna kreeg ik na een goede voorzet van Pasha een mooie kans op de 1-0, maar de bal die ik in één keer uit de lucht nam werd door de keeper, die goed stond opgesteld, over de achterlijn gebokst. Pasha Ekinci was de gevaarlijkste man in de eerste helft, want later gaf hij een afgemeten voorzet op Jeroen Nanninga. Deze bal werd fantastisch met links binnen geschoten in de verre hoek en dit resulteerde in een verdiende 1-0 ruststand”.

“Ook de tweede helft waren wij de betere. Dit resulteerde in twee goeie mogelijkheden voor spits Jeroen Nanninga, maar ook bij deze twee doelpogingen kwam de keeper er als sterkste uit. De laatste acht tot tien minuten begon Twedo aan te zetten en werd er alles of niets gevoetbald. In deze fase heeft Royce Geerlings ons een aantal keren goed gered door twee ballen op een fantastische manier van de doellijn te halen. Ook verdediger Gerben Orsel wist nog een bal van de doellijn te verwijderen”.

“Toch heeft het harde werken niet opgeleverd wat het eigenlijk verdiend had. Een vrije bal van Twedo kon kinderlijk eenvoudig worden ingekopt door spits Kamst. Hij was volledig ongedekt en hoefde de bal alleen even op zijn hoofd te laten vallen. In de absolute slotfase gingen beide ploegen over en weer in de aanval, waarbij Stadskanaal nog een aantal keren via de flanken gevaarlijk werd. Helaas zat er voor ons niet meer in dan een puntje”.

Zes wedstrijden voor het einde staan jullie onder de streep: waarom blijft Stadskanaal derdeklasser?
Wij zullen er alles aan doen om in die derde klasse te blijven, waar wij ook horen te voetballen. We moeten elke zondag “bokje voor elkaar staan” en er moet keihard geknokt worden met elkaar. De selectie is weer aardig compleet, waardoor je weer een fitte basis hebt waarmee wij punten gaan pakken! Ik ben er van overtuigd als wij net als afgelopen zondag keihard gaan werken en met elkaar negentig minuten er voor gaan, punten gaan pakken! Tijdens de trainingen blijven we keihard werken en dit willen we doortrekken naar de zondag, Voetballen kunnen wij wel, nu nog de knop omzetten om met elkaar 100% voor een wedstrijd te knokken. Dit gaat ons lukken”.

Je bent bezig aan je eerste seizoen bij Stadskanaal: is het wat je ervan verwacht had?
Ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat wij in de gevarenzone terecht zouden komen. Na een fantastische voorbereiding op het seizoen, hebben wij veel wedstrijden van onszelf verloren. Daarmee raakte het geloof weg, maar ook hebben we heel veel pech gehad. Bij vlagen zijn we vaak de betere ploeg, maar de kansen weten wij dan niet in goals om te zetten. Dus wat ik al zei, ik had verwacht dat wij wat beter mee hadden gedaan dit seizoen. Middenmoot was een betere plek voor ons geweest of zelfs bovenin mee draaien”.

Je hebt zes goals gemaakt tot nu toe: wat is je streefgetal dit seizoen?
Ik heb geen getal voor ogen. Het liefst scoor ik elke zondag, maar het allerbelangrijkste is nuttig zijn tijdens een wedstrijd. 
En dan maakt het niet uit of ik gescoord heb, als we aan het einde van de wedstrijd maar drie punten hebben”.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Ramon Jansen: “Er staat zondag tegen Weiteveense Boys veel op het spel.”

Ramon Jansen verwacht een zware pot tegen Weiteveense Boys, maar ziet ook kansen.

Terug in de tijd: Anne Sybesma is altijd met sport bezig

Anne Sybesma is een van de routiniers van Nieuw Buinen en is altijd met ...

Reserve-aanvoerder Alwin Braakman wil de kar trekken bij Valthermond

“Ik heb nog nooit een wedstrijd als deze meegemaakt!”, reageert Alwin Braakman als wij ...