Stadskanaal op eenzame hoogte in Gieten

kerstDe cijfers voor SC Stadskanaal tijdens de halve finale van het Kerstzaalvoetbaltoernooi in Gieten waren indrukwekkend: 4 wedstrijden gespeeld, 12 punten, 21 doelpunten gescoord, 3 doelpunten geïncasseerd. Het verhaal van de avond was duidelijk: Stadskanaal was overduidelijk de sterkste ploeg, en de overige vier moesten gaan strijden om de tweede finaleplaats. Uiteindelijk was het VAKO die hier, volkomen verdiend, mee aan de haal ging. Uitblinker van de avond was Roy Feiken, die met fraaie technische hoogstandjes én schoten met zowel links al rechts, de aandacht regelmatig op zich wist gevestigd.

Kanonskogel
Ook broer Denny deed van zich spreken: zijn kanonskogel in de laatste wedstrijd werd door invaller-doelman Erwin Wardenburg (Valthermond) alleen maar gehoord. Dat Wardenburg in het doel stond, kwam door een rode kaart voor Marco Filips: hij maakte in de eerste wedstrijd van de Mondkers (4-6 verlies tegen VKW) een handsbal, zag rood, en moest het toernooi verlaten. Na de tweede wedstrijd werd de selectie van Valthermond nog verder uitgedund, want aanvaller Edwin Drenth hield het voor gezien. De topschutter maakt in de wedstrijd tegen VAKO een bijzonder ongeïnspireerde indruk, wat natuurlijk zonde was voor het in grote getale aanwezige publiek.

Niet opgewassen
Dat vermaakte zich goed tijdens de wedstrijden van Stadskanaal. Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat het niveau van de broertjes Feiken, Robert Oosting én koele afmaker Sten Vos veel hoger lang, dan het niveau van bijvoorbeeld Gasselternijveen. Deze ploeg trad aan met drie ervaren krachten (Roeland Deuring, Mark Salomons, Roelof Heuten) en enkele jongelingen, waarvan Kees van Klaveren de beste indruk maakte. Toch bleek de poulewinnaar uit de eerste ronde niet opgewassen tegen de ploegen van vanavond. Met name tegen Stadskanaal en Valthermond kwam met tekort. Tegen VAKO en VKW werden remises behaald: alleen tegen VAKO had er wellicht meer in gezeten.

Finale
Na tien wedstrijden waren de kaarten geschud, en stond een volledig terechte eindstand op het bord: Stadskanaal en VAKO spelen zaterdag 3 januari de finale, voor VKW en Gasselternijveen is het winterstop, terwijl Valthermond zich kan gaan richten op Protos Weering én een trainingskamp in Turkije.

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Speeldagenkalenders amateurvoetbal 2021/2022 bekend

De speeldagenkalender voor het amateurvoetbal voor het seizoen 2021/2022 is bekend.

Blik op 2L: Jordin Louwes blijft ASVB trouw

Jordin Louwes blijft trainer van het eerste elftal van ASVB. De jonge oefenmeester is ...

Update concept klasse-indelingen standaardvoetbal

De concept klasse-indelingen zijn bekend, op 1 juli worden de definitieve competitie-indelingen bekend gemaakt.