Nieuw Buinen en TEVV nog in de race

logo_breed_pwzNa de kwartfinale van het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi zijn nog twee clubs uit de Kanaalstreek in de race om het prestigieuze toernooi te winnen. Voor Borger, Titan en Valthermond bleek de kwartfinale het eindstation, maar Nieuw Buinen en TEVV gaan komende zaterdag (3 januari) de strijd met elkaar én drie andere clubs aan. Inzet: een plek in de finale.

Nieuw Buinen deed het gewoon heel goed, in sporthal De Esdal in Emmen. Tegen een verdedigend spelend Beilen was het verschil in de score minimaal: 1-0 door een doelpunt van Mike Reuvers. In de volgende pot troffen de Buunermonders in v.v. Emmen de (op papier) sterkste tegenstander. Doordat van de rood-witten werd gewonnen (5-3) was plaatsing voor de halve finale al heel dichtbij. Tegen Zwartemeerse Boys moest Nieuw Buinen opnieuw het spel maken, maar het moest ook een voorsprong wegwerken. Hierin slaagde men: een 4-2 overwinning was het gevolg. In de laatste wedstrijd speelden de oranjehemden om de ongeslagen status vast te houden. Door een treffer van Koen Hateboer lukte dit. 

TEVV had het aanzienlijk lastiger in hun poule in Nieuw Weerdinge. In de slotfase van de eerste wedstrijd wist Oguzhan Altun het verschil te maken: 1-0 tegen Zwartemeer. Hierop volgde een gelijkspel tegen Westerlee (2-2) en een 0-3 nederlaag tegen het sterke SVBO. In de laatste wedstrijd kwamen de Mondkers echter op zeven punten, onder meer door twee treffers van Jurnel Rojer. Hiermee was kwalificatie voor de halve finale een feit.

De andere Kanaalstreek-clubs kwamen de kwartfinale niet door: Titan behaalde vier punten, waarmee het derde werd in poule D. Helaas behoorden de Nieuw-Weerdingers niet tot de vijf beste nummers vijf, dus eindigde het toernooi.Leuk om te melden: good old Ronnie Luiten deed opnieuw mee aan Protos Weering! Valthermond werd ook derde in haar poule. Voor de blauw-witten gold echter ook dat het verzamelde puntenaantal (4) niet voldoende was voor een plek in de volgende ronde. In diezelfde poule was het voor Borger duidelijker dat men niet doorging: met drie punten eindigde het op een laatste plaats.

Halve finale
De halve finales worden op zaterdag 3 januari gespeeld in vijf sporthallen. Nieuw Buinen en TEVV treffen elkaar in sporthal De Eendracht in Zwartemeer. Ook Dalen, SC Erica en Lutten zullen die avond (vanaf 18:00 uur) in actie komen. De winnaars van de vijf poules plaatsen zich voor de finale op 10 januari. De nummers 2 spelen op woensdag 7 januari een tussenronde, met als inzet de zesde en laatste finaleplaats.

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Uitslagen Zechstein Indoor Soccer Toernooi 28 december

Uitslagen van de op 28 december gespeelde wedstrijden tijdens het Zechstein Indoor Soccer Toernooi.

Buinen en Lucas Kamies verlengen samenwerking

Buinen en Lucas Kamies zijn tevreden over de samenwerking en gaan nog een jaar ...

NL Doet: ook bij voetbalclubs

Eén weekend per jaar staat Nederland in het teken van NLdoet: een landelijke actie ...