Stadskanaal wint Kerstzaalvoetbaltoernooi Gieten

stadskanaal_JPGNa een 3-0 overwinning op Muntendam heeft SC Stadskanaal het Kerstzaalvoetbaltoernooi in Gieten gewonnen. In de finale waren Rodney Romney, Sten Vos en Roy Feiken trefzeker. Door de toernooiwinst mogen de Knoalsters op zaterdag 17 januari in ‘Sportcentrum Leek’ aantreden in de strijd om de Supercup Noord-Nederland.

Broertjes Feiken
SC Stadskanaal trof in het eerste deel van de finale Annen en SC Emmeloord. De eerste wedstrijd, tegen Annen, verliep voorspoedig en leverde een 2-0 overwinning op. De roodhemden legden zich toe op het verdedigen, maar waren niet bestand tegen de overmacht van Stadskanaal. Denny Feiken opende de score uit een vrije trap, waarna broertje Roy de score verdubbelde. Omdat Annen al had gewonnen van Emmeloord volstond een gelijkspel in de onderlinge wedstrijd  voor een plaats in de finale.

Grimmig
Dit gelijkspel kwam er echter niet, maar op basis van het doelsaldo wist Stadskanaal toch de finale te bereiken: na een 0-2 tussenstand scoorde Roy Feiken de aansluitingstreffer. Kort daarna werd de marge door Emmeloord hersteld tot twee, maar het laatste woord was opnieuw aan Roy Feiken. In het toch wel grimmige duel maakte hij de achterstand van de Knoalsters weer kleiner, waardoor de finale tegen Muntendam een feit was.

Finale
In de finale was Muntendam de tegenstander: niet gek, want de zwart-witten waren vanaf 2010 drie keer de winnaar van het toernooi in sporthal ‘De Goorns’. Vorig jaar zag het deze reeks beëindigd worden door Valthermond. En al snel in de finale bleek dat het lastig zou worden om de orde weer te herstellen: Rodney Romney scoorde, en Stadskanaal bevond zich in pole-position om de eindzege binnen te halen. Dit lukte, en de zege in de finale kreeg extra glans door goals van Sten Vos en Roy Feiken in de laatste twee minuten van de wedstrijd.

Supercup Noord-Nederland
Door de toernooizege mag SC Stadskanaal op 17 januari afreizen naar Leek, om daar te strijden om de Supercup Noord-Nederland. Tijdens dit toernooi komen de winnaars van zeven zaalvoetbaltoernooien én de vorige winnaar van de Supercup in actie. Voor meer informatie: http://www.supercupnoordnederland.nl/

- Banner SC Stadskanaal

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Meer zaterdagvoetbal komend seizoen bij FC Kanaalstreek: Zaterdag 4e klasse D

Komend seizoen breidt FC Kanaalstreek het zaterdagvoetbal uit, zo ook in de zaterdag vierde ...

Bedrijf in beeld!

FC Kanaalstreek biedt bedrijven de mogelijkheid om vanaf komend seizoen bij hun favoriete club ...

Sponsornieuws!

De redactie van FC Kanaalstreek is verheugd te kunnen melden dat het in de ...