Gerard Gremmer wil zich bewijzen als trainer

Tien seizoenen lang was Gerard Gremmer een gewaardeerde kracht van de hoofdmacht van SJS, toen hij aan het einde van het afgelopen seizoen afscheid nam als actief voetballer: “Ik ben helemaal gestopt als veldvoetballer, omdat ik denk dat uit het trainerschap meer plezier kan halen, dan uit het spelen in een lager elftal.” En op dat vlak wacht voor Gremmer binnenkort een nieuwe uitdaging, want hij gaat als hoofdtrainer aan de slag bij SC Scheemda. En laat dat nu de club zijn waar een jonge Gerard Gremmer voor het eerst zijn voetbalschoenen aantrok: “Dat is inderdaad wel het mooiste aspect van het verhaal.”

Trainerservaring
Wellicht komt de aanstelling van Gremmer voor veel mensen als een verrassing, maar wie het curriculum vitae van de docent Lichamelijke Opvoeding bekijkt, ziet dat er al een aantal klussen als trainer zijn afgerond: “Op mijn zeventiende begon ik bij de A-junioren van Nieuweschoot in Heerenveen. Vervolgens heb ik een groot deel van jeugdopleiding van Scheemda onder mijn hoede gehad om vervolgens de stap naar het tweede elftal van ASVB te maken.” Dit viel na één seizoen niet te combineren met het spelen bij v.v. Appingedam, waarmee de trainerscarrière van de nu 39-jarige Gremmer op een laag pitje kwam te staan.

Gerard Gremmer maakt de stap naar SC Scheemda...
Gerard Gremmer maakt de stap naar SC Scheemda…

Moeilijk seizoen
“Mijn ambitie was om zo lang mogelijk in het eerste elftal van SJS te spelen. Nu is het echter tijd om te zien waar mijn plafond als trainer ligt. Ik mag zelfs clubs trainen die in de tweede klasse spelen, dus wat dat betreft kan ik nog wel een tijdje vooruit.” Want de prestaties van zijn nieuwe club zijn dit seizoen niet om over naar huis te schrijven: met slechts vier punten bezetten de groen-gelen de laatste plaats in de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal: “Als voetballer is het plezier dat ik beleefde aan trainingen en wedstrijden altijd het belangrijkste voor me geweest. De jongens die nu met Scheemda tegen degradatie vechten moeten dat vast zien te houden. Combineer dat met een stukje vertrouwen en de kans is heus nog aanwezig dat ik een vierdeklasser ga trainen, volgend seizoen.”

Oude bekenden
Opvallend is dat Gremmer dan een aantal spelers ontmoet die hij ook al in de jeugdopleiding trainde: “Ik zal zeker bekende koppen tegenkomen, want ik ben er als klein jongetje begonnen met voetballen. Het is dan ook geweldig dat ik nu de kans krijg om ook als hoofdtrainer mijn eerste stappen bij deze club te mogen zetten.” Wanneer we vragen naar de manier waarop de samenwerking tot stand is gekomen, valt de naam van Henk Heckman: “Henk belde mij of ik wilde komen praten. Dit gesprek verliep uitstekend, waarna ik ook om de tafel heb gezeten met de spelersraad. Uiteindelijk is de samenwerking na een overleg met het bestuur beklonken.”

Teleurstelling verwerken
Gremmer, die bij zijn aanstelling geen concrete doelstelling heeft meegekregen van het bestuur, zal de komende maanden gebruiken om een aanpak voor zijn nieuwe klus te bedenken: “Mocht dit seizoen onverhoopt uitdraaien op een degradatie, dan is het zaak om die teleurstelling zo snel mogelijk kwijt te raken. Vervolgens moet er naar mijn mening vanuit een bepaalde structuur met opdrachten gewerkt gaan worden. Dan is er altijd ruimte voor verbetering!” Ter afsluiting vragen we de beginnend oefenmeester naar zijn ambities op de lange termijn: “Ik zou graag zo lang mogelijk plezier willen beleven aan het trainen van clubs met ambitie in de buurt van Stadskanaal. De lengte van een dienstverband maakt me dan niet zo heel veel uit. Trainers zijn immers vooral passanten!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Hans Kamphuis is nog lang niet klaar bij TEVV

We schrijven medio 2007: TEVV daalt af naar de zesde klasse van het amateurvoetbal, ...

Gebroeders Koster gaan voor zes punten in derby’s

Samen zijn ze goed voor enkele tientallen jaren voetbalervaring. En dan spreken we alleen ...

Robert Hamming: “In derby’s zoek ik de grens op”

Ieder jaar heeft de hoofdmacht van Nieuw Buinen te maken met een aantal mutaties. ...