Anne Sybesma: “Alleen als collectief is SJS sterk”

SJSIJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 en 25 januari aan de tweede helft van het seizoen. Voor FC Kanaalstreek reden genoeg om samen met een aantal spelers en trainers nog even terug te blikken op het eerste deel van het seizoen. Maar uiteraard is de blik vooral op de toekomst gericht: wat gaat de rest van deze voetbaljaargang de verschillende teams brengen? 

Op 32-jarige leeftijd is Anne Sybesma één van de sterkhouders van SJS. Na een avontuur van enkele seizoenen bij buurman Nieuw Buinen keerde de middenvelder terug op het sportpark waar het allemaal begon. En vooralsnog is de terugkeer succesvol te noemen, want met vijf goals lukt het om de ploeg op sleeptouw te nemen. Sybesma: “Op dit moment staan we door een goede reeks van zes overwinningen in zeven wedstrijden op een keurige vijfde plaats. De top drie lijkt uit beeld, maar het balletje is rond. Dus ik ben benieuwd waar we aan het eind van het seizoen staan!”

Hard werken
Dat de Knoalsters op dit moment zo hoog zouden staan, was echt niet het hele seizoen een uitgemaakte zaak. Want na een 1-0 overwinning in de eerste wedstrijd tegen Hollandscheveld zakte de derdeklasser als een kaartenhuis in elkaar. De verklaring die Sybesma geeft, lijkt logisch: “Die eerste overwinning kwam tot stand met goed voetbal en veel strijd. Daarna was het voor de trainer zoeken naar de juiste opstelling en er werd ook niet scherp gespeeld. Daar kwam bij dat Nico Klunder helaas besloot te stoppen vanwege privé-omstandigheden.” En daar kon beginnend hoofdtrainer Loewie Piebes vervolgens ook nog een aantal blessures aan toevoegen. Maar op enig moment bleek SJS in betere doen te raken: “Op de trainingen is er steeds hard gewerkt. De trainer besteedde veel aandacht aan vaste looplijnen. Het team kreeg vorm, de strijd kwam terug en er werd weer aardig gevoetbald.”

Sfeervol SJS met Anne Sybesma... (rechtsonder)
Sfeervol SJS met Anne Sybesma… (rechtsonder)

Sfeer
Maar toch moet het volgens de routinier beter: “Persoonlijk hoop ik dat we nog meer aan voetballen gaan toekomen. Het positiespel en de omschakeling moet en kan nog beter. Voorlopig moeten we het toch ook van collectief hard werken hebben. Gelukkig is de sfeer erg goed en wordt er veel gelachen!” Of de basis goed genoeg is voor een plaats bij de eerste drie moet dus blijken. Dit zal dan onder andere gebeuren in een wedstrijd tegen Onstwedder Boys. 

Leerling
En dat zal voor de spelmaker een bijzondere wedstrijd worden: “Dat klopt! Want behalve dat ik in Elmar Bijl een oud-teamgenoot tegenkom, tref ik dan ook Taco Koudstaal. Taco is net als ik leraar Lichamelijke Opvoeding.” En daarmee is de koek niet op, want de grote belofte van de Boys is Gerko Scheper: “Ook dat is leuk, want Gerko is een leerling van me. Hij is nog maar vijftien jaar, en echt een groot talent. Wekelijks geef ik vier uren les aan Gerko. En natuurlijk is het dan leuk dat we elkaar in een streekderby ook gaan treffen.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Chris Reijke: “SPW gaat zondag de periodetitel in de wacht slepen.”

Zondag staat de eerste periodetitel op het spel voor SPW, Chris Reijke geloofd er ...

Valthermond vreest Will Koops

“Het middenveld van Titan en Will Koops”, dat was het antwoord van Rick Schlimbach ...

Roan Poelstra en Nieuw Buinen: stabiele factoren

Roan Poelstra is nog maar 24 jaar, maar heeft al een bewogen voetballeven achter ...