Peter de Geus: “Ik wil eindelijk eens scoren!”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 en 25 januari aan de tweede helft van het seizoen. Voor FC Kanaalstreek reden genoeg om samen met een aantal spelers en trainers nog even terug te blikken op het eerste deel van het seizoen. Maar uiteraard is de blik vooral op de toekomst gericht: wat gaat de rest van deze voetbaljaargang de verschillende teams brengen? 

In de eerste helft van het seizoen vielen de prestaties van degradant Gasselternijveen tegen. Waar de roodhemden dat het in de vijfde klasse mogelijk zou moeten zijn om een rol van betekenis te speler, bleek de praktijk wat weerbarstiger. Eén van de meer ervaren spelers van Gasselternijveen is de 26-jarige Peter de Geus: “Na een degradatie verwacht je stiekem in een klasse lager wel bovenin of in ieder geval in de middenmoot mee te draaien. Niks blijkt minder waar: we staan nu slechts elfde! Gelukkig is er nog wel uitzicht op een hogere klassering.” En dat er uitzicht is op meer is vooral te danken aan twee overwinningen, vlak voor de winterstop. 

Peter de Geus...
Peter de Geus…

Over de streep trekken
Mede op basis van deze overwinningen heeft de linkspoot voor de tweede seizoenshelft een positief verwachtingspatroon: “Afgezien van de wedstrijden tegen HOC en EHS ’85 hebben we niet dik verloren. We spelen bij vlagen redelijk goed voetbal, maar het lukte ons lange tijd niet om de wedstrijden over de streep te trekken.” Dit resulteerde in niet minder dan vijf gelijke spelen voor de mannen van Roeland Deuring. 

Sterke reeks
Wanneer we De Geus vragen naar de doelstelling voor de tweede seizoenshelft is hij duidelijk: Ik kijk er naar uit om de tweede seizoenshelft een mooie reeks neer te zetten! Dat moet ook mogelijk zijn. Voor de winterstop, in de wedstrijd tegen IJhorst, de nummer twee op dat moment, waren we bijvoorbeeld veel sterker en creëerden we veel kansen. Dat versterkt de gedachte dat we meer punten moeten kunnen pakken dan we gedaan hebben.” En daar willen de Nieveensters tegen Zandpol mee beginnen. De Geus: “Het gat met deze nummer acht is maar drie punten, en laat Zandpol de eerste tegenstander na de winterstop zijn… Het is gelijk een hele belangrijke pot voor ons!”

Scoren
Over zijn persoonlijke ambities kan De Geus kort zijn: “Het is me, ondanks dat ik een paar keer dichtbij ben gekomen, nog niet gelukt om te scoren: het zou mooi zijn als daar verandering in komt.”

Woortman

AJN MMS

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Thorsten Leeuw: “Buinen gaat voor een plek in de middenmoot.”

Thorsten Leeuw is blij met de promotie voor zijn club na een zeer bewogen ...

Blik op 2L: Joost Schrik wil punten pakken voor SVBO

Meer dan tien jaar was Lennon Ebeltjes de onbetwiste nummer één van SVBO. De ...

Chris Bijl: “Bareveld gaat voor handhaving.”

Chris Bijl hoopt zich komend seizoen te kunnen handhaven met Bareveld.