Patrick Bults: “Februari wordt dé maand voor Ter Apel”

Ter Apel '96IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 en 25 januari aan de tweede helft van het seizoen. Voor FC Kanaalstreek reden genoeg om samen met een aantal spelers en trainers nog even terug te blikken op het eerste deel van het seizoen. Maar uiteraard is de blik vooral op de toekomst gericht: wat gaat de rest van deze voetbaljaargang de verschillende teams brengen?

Niets menselijks is de spelers van Ter Apel ’96 vreemd, en dus gaat men uit van een feestje aan het einde van het seizoen. En eerlijk is eerlijk: de voortekenen voor de zondagafdeling zijn positief. Want dit seizoen wacht voor de kampioen én de nummer twee van de vierde klasse D promotie naar de derde klasse. Patrick Bults, aanvaller van de roodhemden, kijkt alvast uit naar de maand februari. “In die maand spelen we tegen koploper Stadskanaal en nummer drie Gieten. Vooral wanneer we van Gieten weten te winnen, zijn we een flink stuk op weg naar de derde klasse!”

Best of the rest
Eerlijkheidshalve is de conclusie dat de competitie waarin Ter Apel speelt, vooral een kwestie van een strijd om de tweede positie. Want door de degradatie van SC Stadskanaal, dat zich vervolgens danig versterkte, is de kampioen al bijna bekend. Wanneer we naar de stand kijken, is te zien dat alleen Gieten en de bewoners van het grensdorp Stadskanaal enigszins bij kunnen benen: “De eerste wedstrijd tegen Stadskanaal hebben we verloren, maar wanneer we in februari winnen, is het gat niet eens zo heel groot. Maar wanneer ik kijk naar de blessures waar we voor de winterstop mee te maken hadden, ben ik al heel tevreden met onze tweede plaats.”

Patrick Bults...
Patrick Bults…

Scoren
Het euvel van de ploeg van scheidend trainer Rik Udema is het maken van doelpunten. Bults, die zelf wel acht keer het net vond, zegt hierover: “Ik ben met acht goals clubtopscorer, voor Roy Hooiveld die zeven keer scoorde. Maar in totaal hebben we 36 doelpunten gemaakt, wat niet overdreven veel is. In de wedstrijden tegen Weerdinge en Schoonebeek heeft ons dit opgebroken. Die wedstrijden hadden we kunnen winnen, maar het ontbrak aan scoren.”

Derde klasse
“Wanneer we promoveren!”. Dat is het resolute antwoord van de 20-jarige wanneer we vragen naar het resultaat waarbij het seizoen voor de aanvaller geslaagd is. Hierop inhakend: “Ter Apel is een club die minimaal in de derde klasse hoort te spelen. Ik wil met mijn goals en assists daar een grote bijdrage aan leveren. En er zijn meer jongens die dat willen, want de trainingsopkomst is goed én zo langzamerhand raken alle spelers weer fit.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SETA heeft wat goed te maken tegen Mussel

Het is nog geen Stadskanaal tegen Musselkanaal, maar de derby tussen SETA en Mussel ...

Erik Broesder: “Supporters verwachten van ons dat we buffelen”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...