Arne Joling: “Met minder dan promotie ben ik niet tevreden”

BorgerIJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 en 25 januari aan de tweede helft van het seizoen. Voor FC Kanaalstreek reden genoeg om samen met een aantal spelers en trainers nog even terug te blikken op het eerste deel van het seizoen. Maar uiteraard is de blik vooral op de toekomst gericht: wat gaat de rest van deze voetbaljaargang de verschillende teams brengen? 

Update: vanwege de weersomstandigheden is de wedstrijd Borger – De Griffioen van 24 januari afgelast…

Na jarenlang een stabiele derdeklasser te zijn geweest, moest Borger in het voorjaar van 2013 noodgedwongen een stapje terug doen. In één seizoen terugkeren zat er niet in voor de groenhemden, die in de nacompetitie hun meerdere moesten erkennen in Zuidhorn. Onder leiding van beginnend hoofdtrainer Arne Joling wordt dit seizoen een tweede poging ondernomen. Maar ondanks een ongekende doelpuntenproductie staan de Borgerders voorlopig slechts vijfde. 

Arne Joling...
Arne Joling…

Goede start
En daar zag het in de beginfase van het seizoen niet naar uit. Trainer Joling had toen ook niets te klagen: “We kenden met een prima start van de competitie met veel goals en attractief voetbal, waarbij we het publiek wisten te vermaken. Helaas kwamen we in de duels tegen onze directe concurrenten SC Elim en Hoogeveen tekort.” Volgens de zelfstandig ondernemer was de afwezigheid van enkele geblesseerde spelers hier mede de oorzaak van. Hierover zegt Joling: “Wanneer je in een vaste formatie kunt spelen, heb je gewoon meer kans op goede resultaten.”

Realistisch
Wanneer we Joling vragen naar de verwachtingen voor de rest van het seizoen heeft hij wel dromen, maar is hij ook realistisch: “We hebben het kampioenschap nog niet uit ons hoofd gezet, maar ik moet echter wel reëel zijn en dus concluderen dat SC Elim op dit moment een maatje te groot is voor ons. Maar wanneer we de selectie grotendeels fit weten te houden, dan zit er voor ons zeker een kans in om een periodetitel te pakken.” Eén van de punten die hierin van belang is, is de mentale weerbaarheid van de spelers van Borger.

Mentaliteit
Volgens Joling bestaat zijn spelersgroep uit een mix van jong talent en ervaren krachten: “De ervaren spelers moeten in deze fase van het seizoen laten zien dat ze over de juiste mentaliteit beschikken om dit elftal naar een hoger niveau te tillen. Als technisch kader eisen wij dit ook van deze spelers en hopen dat ze dit de tweede seizoenshelft op een goede manier weten op te pakken.” En waar dat de groene brigade dan gaat brengen, wacht Joling rustig af. Maar naar eigen zeggen ligt de lat hoog: “Ik heb onlangs mijn contract met twee jaren verlengd, omdat ik het enorm naar mijn zin heb en met hele prettige mensen mag samenwerken, maar pas als we dit seizoen de nacompetitie weten te behalen en via deze weg promotie naar de derde klasse afdwingen, ben ik tevreden!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Jesper Klok: “Het is een eer om aanvoerder te zijn van Musselkanaal”

De derby tegen Valthermond van anderhalf week geleden is waarschijnlijk de laatste wedstrijd van ...

Wiljan Vos: “Borger wil zich revancheren tegen Onstwedder Boys.”

Wiljan Vos hoopt zaterdag revanche te kunnen nemen met Borger voor de 4-0 nederlaag ...