Jasper Lubbers: “Aantrekkelijk voetbal staat bij ons hoog in het vaandel!”

EECIJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 en 25 januari aan de tweede helft van het seizoen. Voor FC Kanaalstreek reden genoeg om samen met een aantal spelers en trainers nog even terug te blikken op het eerste deel van het seizoen. Maar uiteraard is de blik vooral op de toekomst gericht: wat gaat de rest van deze voetbaljaargang de verschillende teams brengen?

Net als vorig seizoen doet EEC weer mee om de bovenste plaatsen in de vijfde klasse F. De ploeg uit Ees eindigde destijds op plaats drie en zag een periode aan haar neus voorbij gaan. Halverwege deze competitie staan de Drenten vierde, met uitzicht uit het kampioenschap én op de eerste periode. Deze had al in de knip kunnen zijn, maar de laatste wedstrijd voor de winter werd afgelast. Dit tot afgrijzen van keeper Jasper Lubbers: “Het was voor ons dé kans om de koppositie van Pesse over te nemen en ook nog eens een periode te pakken! Maar helaas moeten we de wedstrijd nu nog inhalen…”

Jasper Lubbers...
Jasper Lubbers…

Eerste periode
Lubbers, voorheen een betrouwbare sluitpost bij SV Borger, verwacht ook de tweede seizoenshelft in de top mee te kunnen draaien, maar wat dit zijn ploeg gaat opleveren laat hij nog even in het midden: “Ik hoop in ieder geval dat we de eerste periode pakken, want dan hebben we nog een mooi toetje aan het eind van het seizoen. Kampioen worden en rechtstreeks promoveren zou natuurlijk het mooiste zijn, maar laten we eerst maar eens de wedstrijden tegen onze directe concurrenten zien te winnen.”

Negatieve rol
Dit zijn dan ook de wedstrijden waar de begeleider bij Van Boeijen naar uit kijkt: “De duels tegen Pesse en IJhorst worden interessant. Tegen IJhorst verloren we uit onnodig met 5-4, waarbij de scheidsrechter een negatieve rol speelde. Dat is het meest jammer aan de vijfde klasse, want je krijgt niet altijd de beste scheidsrechters toegewezen. De goede daargelaten natuurlijk! Maar zij drukken regelmatig een stempel op de wedstrijd, waar je als voetballer machteloos tegen staat”

Erg dichtbij
Over het kampioenschap wordt in Ees (nog) niet gepraat, maar men is het erover eens dat EEC het wel een keer verdiend. Zo vindt ook de doelman: “Het moet er toch een keer van komen, want we zijn al een aantal seizoenen erg dichtbij. Met een periode zijn we uiteraard ook heel blij en dit zal gevierd worden als een kampioenschap, maar dan zonder platte kar.” De ploeg heeft echter goede hoop op een goede afloop en het strijdplan is bekend: “Aantrekkelijk voetbal staat bij ons hoog in het vaandel!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Jordy Geerlings wil weer tegen Musselkanaal spelen

“Ja, in het veld kan ik nog wel eens een kort lontje hebben.” Wanneer ...

Even terug in de Kanaalstreek: vijf Amicitianen

Het eerste zaterdagelftal van Amicitia VMC is de laatste jaren een ploeg gebleken waar ...

Rien Boels: “Mussel gaat niet terug naar de vijfde klasse.”

Rien Boels is optimistisch gestemd over het komende seizoen en verwacht dat Mussel beter ...