Robert Oosting: “Wij kunnen alleen van onszelf verliezen”

SC StadskanaalIJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 en 25 januari aan de tweede helft van het seizoen. Voor FC Kanaalstreek reden genoeg om samen met een aantal spelers en trainers nog even terug te blikken op het eerste deel van het seizoen. Maar uiteraard is de blik vooral op de toekomst gericht: wat gaat de rest van deze voetbaljaargang de verschillende teams brengen? 

In de eerste helft van het seizoen was er vuiltje aan de lucht voor SC Stadskanaal. Met elf overwinningen en één gelijkspel in twaalf wedstrijden staan de Knoalsters fier aan kop. Maar wel in de vierde klasse: iets wat nog steeds veel pijn zal doen bij de ambitieuze bespelers van sportpark ‘Pagedal’. Aanvoerder Robert Oosting kijkt echter wel vol tevredenheid terug: ” De sfeer in de groep is uitstekend en iedereen weet wat hij van zijn teamgenoten kan verwachten. Daarbij hebben we een trainer die zowel op het trainingsvlak, maar ook voor de groep uitstekend functioneert.”

Robert Oosting...
Robert Oosting…

Verbetering
Toch ziet de allrounder nog wel ruimte voor verbetering: “Ons spel moet bij vlagen nog wel beter. Vaak staan we al snel met 1-0 voor en denken we dat wij vaak al dat het klusje geklaard is. Maar tegen Witteveense Boys en Pekelder Boys kwamen we in de openingsfase steeds goed weg. Doelman Royce Geerlings behoedde ons in die wedstrijden voor een achterstand.”

Kampioen
Maar de ambitie van de blauwhemden mag voor iedereen duidelijk zijn: “Kampioen worden is het enige dat telt. We kunnen dit seizoen alleen van onszelf verliezen. Als we normaal doen en ons eigen spel spelen, dan zijn er niet veel ploegen die punten van ons afsnoepen.” In dat opzicht is het wel tekenend dat zelfs de, naar eigen zeggen, slechtste wedstrijd van het seizoen tegen Ter Apel ’96, ‘gewoon’ in winst werd omgezet. We spelen binnenkort oefenwedstrijden tegen onder andere SVBO (4-2 overwinning, red.) en WVV. Ik ben benieuwd waar we in dit soort wedstrijden staan als team.”

Sleeptouw
Onlangs pakte de ploeg van Rick Slor overigens al haar eerste prijs van het seizoen: “Het gewonnen toernooi in de zaal in Gieten heeft de club wel weer op de kaart gezet. Alles leeft weer bij ‘de SC’. Als je ziet hoeveel supporters ons steunden tijdens de finale: geweldig!” Ook voor zichzelf heeft Oosting een ambitieuze doelstelling gesteld: “Ik wil de ploeg nog meer op sleeptouw nemen dan ik nu al doe. Dat houdt in dat ik belangrijk wil zijn in de coaching tegenover de jongere jongens. Ik ben trainer van A1 en op dit moment trainen er elke dinsdag al een paar talentvolle jongens mee, dat is alleen maar goed voor de toekomst. En ik wil daar als ervaren speler graag aan bijdragen.”

banner_cafede2

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Rick Zondag verlaat TEVV met pijn in het hart

Voor velen was het de grootste verrassing van de afgelopen voetbaljaargang: de promotie van ...