Patrick van der Werff: “We gaan SETA weer op de kaart zetten!”

SETAIJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 en 25 januari aan de tweede helft van het seizoen. Voor FC Kanaalstreek reden genoeg om samen met een aantal spelers en trainers nog even terug te blikken op het eerste deel van het seizoen. Maar uiteraard is de blik vooral op de toekomst gericht: wat gaat de rest van deze voetbaljaargang de verschillende teams brengen? 

Eén van de clubs die in de vijfde klasse van het zaterdagvoetbal pogingen doet om hogerop te komen is SETA uit Musselkanaal. De ploeg die het seizoen begon met Henk Bolk als trainer, komt echter van ver: twee seizoenen geleden werden slechts vier punten behaald. Vorig seizoen ging het een heel stuk beter, met een negende plaats in de eindstand. Wat doelman Patrick van der Werff betreft gaat deze opgaande lijn doorgezet worden: “Ondanks het opstappen van onze trainer enige tijd geleden zien we ons nog wel klimmen op de ranglijst.”

Patrick van der Werff…

Strubbelingen
Want dat de club een rustige periode achter de rug heeft, kan niet worden gezegd. Van der Werff licht toe wat er allemaal aan de hand was: “We hebben in de eerste seizoenshelft te maken gehad met de nodige blessures, waardoor de resultaten tegenvallend zijn. Maar tot overmaat van ramp besloot behalve trainer Bolk ook een deel van het bestuur de club te verlaten. Inmiddels is er een nieuw bestuur gevormd.” Dat de club, die de afgelopen jaren regelmatig in zwaar weer verkeerde, ook deze periode doorkwam heeft volgens de doelman te maken met de clubgeest: “Er is een categorie mensen die zich heel erg inzet voor SETA. Dankzij deze leden kan ik toch met enige tevredenheid terugkijken op de achterliggende maanden!”

Perspectief
En wanneer we Van der Werff vragen naar de komende maanden, dan geeft hij aan deze met veel vertrouwen tegemoet te gaan: “Wanneer we veel inzet tonen, dan denk ik dat we nog wel iets kunnen klimmen in de stand. Het gat met de nummer zeven, Twedo, is echter wel groot, dus het seizoen als nummer acht afsluiten zou mooi zijn.” En dan kan het vooruitkijken naar het nieuwe seizoen weer beginnen: “Er gaan mooie dingen gebeuren bij SETA, want we hebben al van een aantal spelers toezeggingen voor het komende seizoen. Kortom, binnenkort staat SETA weer op de voetbalkaart van de Kanaalstreek!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Jordy Weggemans: “Valthermond kan dit seizoen een eind komen!”

Foto Kees Rustenhoven, Jordy Weggemans, hier in actie tijdens het duel tegen Veendam 1894, ...

Rick Rossing: “Volle bak gaan tegen Onstwedder Boys om tweede periode te pakken.”

SJS kan zaterdag in de Kanaalstreekderby tegen Onstwedder Boys beslag leggen op de tweede ...