Robert Smit: “Nieuw Buinen moet een periode pakken”

Nieuw BuinenIJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 en 25 januari aan de tweede helft van het seizoen. Voor FC Kanaalstreek reden genoeg om samen met een aantal spelers en trainers nog even terug te blikken op het eerste deel van het seizoen. Maar uiteraard is de blik vooral op de toekomst gericht: wat gaat de rest van deze voetbaljaargang de verschillende teams brengen? 

Na de toch wel teleurstellend verlopen finale van het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi, kan Nieuw Buinen zich weer richten op de veldcompetitie, waarin men in SC Erica, Hoogeveen en WVV drie andere deelnemers van de eindronde treft. Keeper Robert Smit, geen onverdienstelijke keeper in de zaal, kijkt uit naar de hervatting in 1F: “Ik heb zin in de tweede seizoenshelft!”

Matig begin
Na een matig begin van de competitie, staat Buunermond er momenteel als derde goed voor. In de top vijf, die gecomplementeerd wordt door Dieze-West, SVBO, v.v. Emmen en Hoogeveen, doet de ploeg van Eric Lippold mee bovenin en ziet Smit kansen op een prijs: “De achterstand op de koploper bedraagt vier punten, ik denk dat dit voldoende perspectief biedt”. Hetzelfde geldt ook voor het vertoonde spel van zijn ploeg: “We hebben denk ik vrij aardig voetbal laten zien in de eerste seizoenshelft. Ik kan dan ook niet zeggen dat we dit seizoen echt weggespeeld zijn door de tegenstander. Over het algemeen hebben we dominant kunnen zijn in onze wedstrijden en daarnaast vind ik het positief dat we steeds veel kansen gecreëerd hebben”.

Robert Smit…

Alles mogelijk
In de top vijf van deze competitie is nog alles mogelijk, zo denkt ook de Veendammer: “Dieze-West is een erg lastig te bespelen ploeg, dat absoluut kwaliteit in haar selectie heeft, maar ik denk ook dat het een wisselvallige ploeg is die nog punten laat liggen. SVBO is een ploeg die elk jaar tot veel in staat is en van Hoogeveen verwacht ik veel na de winterstop. Als je ons hiertussen plaatst, dan denk ik dat we een heel aardige top vier in de eerste klasse hebben en ik kijk uit naar de onderlinge wedstrijden, die erg interessant gaan worden.”

Derby’s
Iets anders waar de 21-jarige doelman naar uitkijkt, zijn de wedstrijden tegen ploegen als Rolder Boys, WVV, VKW en Erica. “Dit zijn wedstrijden die echt leven onder het publiek. Deze subtoppers hebben ook aardig wat kwaliteit, waarvan het absoluut niet gezegd dat we ‘zomaar’ even van ze zullen winnen”. Discipline is dan ook het toverwoord, denkt Smit: “Het gaat in deze wedstrijden om de details en we zullen heel volwassen moeten spelen. Uiteindelijk is er wat mij betreft maar één ding om naar uit te kijken: ik wil dit seizoen meedoen om de prijzen!”

Periodetitel
Want naast zijn persoonlijke ontwikkeling, is dat waar de oud-speler van v.v. Hoogezand voor gaat: “Met ons team vind ik dat we verplicht zijn om ieder geval een periodetitel te pakken, gezien de kwaliteiten in onze selectie. Vorig seizoen is dit voor ons dramatisch geëindigd, toen we op de laatste speeldag de derde periode verspeelden tegen Frisia. Dat wil ik dit seizoen absoluut niet weer meemaken!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Richard Veldhuis: “Nacompetitie voor SJS is nog mogelijk!”

Afgelopen zaterdag won SJS voor de derde keer op rij in de derde klasse C, ...

Hattrick-held Supèr geeft NWVV hoop

Aan de hand van de ervaren Geert Aalderink promoveerde NWVV in het voorjaar van ...

Bjorn Schuiling: “GKC moet net onder de topploegen eindigen”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...