Krijn Verweij, mede-organisator van “Freddie Pranger Memorial”

SJSOp 23 juni 2014 overleed Freddie Pranger. Freddie was een markant lid van SJS, die als één van de eersten betrokken was bij de oprichting van het G-voetbal van SJS. Behalve bedenker was was hij zelf ook als speler actief. Het gemis van Freddie laat zich nog regelmatig voelen aan de Julianastraat, maar vanaf dit jaar zal er jaarlijks één dag geheel in het teken staat van Freddie. Want het jaarlijks terugkerend G-Voetbaltoernooi is vernoemd: op zaterdag 29 augustus wordt de “Freddie Pranger Memorial” georganiseerd. Eén van de mensen die een grote rol heeft in de organisatie is Krijn Verweij. 

Inschrijving geopend
En hoewel het evenement nog ver weg lijk, geeft Verweij aan dat men bij SJS niet stil zit: “We zijn inmiddels met de voorbereidingen gestart. De inschrijving is bijvoorbeeld geopend, en de aanmeldingen stromen binnen! Zo hebben we al aanmeldingen uit Duitsland, maar ook 25 teams uit Nederland. Dan gaat het om zowel pupillen, junioren als senioren. Dat wordt dus een geweldige mix van allerlei leeftijdsgroepen.” En om het toernooi, dat dagvullend zal zijn, in goede banen te leiden is een groot organisatieteam gevormd. Verweij: “We hebben extra mensen aan ons team toegevoegd. Het is een groot toernooi, en we willen alles probleemloos laten verlopen, dus is er opgeschaald.”

Naamgever Freddie Pranger...
Naamgever Freddie Pranger…

Doorontwikkelen
Wanneer we vragen naar de zaken die anders worden gedaan dan bij vorige edities, somt Verweij moeiteloos een aantal onderdelen op: “We hebben extra mensen op de wedstrijdcoördinatie, want er worden tijdens het toernooi diverse competities afgewerkt. Behalve de prestatie zijn er ook andere dingen belangrijk. Zo hebben we voor de meest sportieve ploeg de Albert Stevens Wisselbokaal op de plank. Omdat bij het toekennen van deze prijs ook een rol is weggelegd voor scheidsrechters werken we ook met een heuse scheidsrechterscoördinator.” Een laatste aanpassing zit in de indeling van het sportpark. Volgens Verweij wordt gestreefd naar het verbinden van elementen: “Om praktische redenen wordt de grote tent, die nu nog op het trainingsveld staat omgezet in een tentoverkapping van de ruimte voor de kantine. Op die manier worden kantine en tent tot één geheel gemaakt, wat veel voordelen in de logistiek oplevert.”

Pechvogel van de dag
Een ander leuk onderdeel van het randprogramma is de competitie ‘hard schieten’: onder de naam ‘Peer ‘m d’r in’ zal voor de speler met het hardste schot ook een prijs klaarstaan. En tot slot krijgt de pechvogel van de dag ook aandacht. Hierover zegt Verweij: “We hopen natuurlijk dat we deze prijs niet uit hoeven te delen, maar wanneer er wel een pechvogel is, staan wij klaar met een aai over de bol om het te troosten!”

Subsidies
Wanneer we Verweij vragen naar de financiële aspecten van het toernooi geeft hij aan dat hier nog wel een kleine opgave ligt: “We zijn een flink eind op pad om de kosten te dekken, maar we zijn er nog niet helemaal. De bijdrage uit het Fonds Verstandelijk Gehandicapten is één van de redenen dat we op de goede weg zijn. Binnenkort zullen we nog meer fondsen aanschrijven, dus wellicht levert dit ook nog het één en ander op. Uiteraard zullen we ook niet vergeten om lokale en regionale bedrijven te benaderen!”

Tijdens de editie van het toernooi in 2014 werd de nieuwe naam onthuld...
Tijdens de editie van het toernooi in 2014 werd de nieuwe naam onthuld…

Randprogramma
Het plan van het organisatieteam is dat de dag van de Freddie Pranger Memorial een dag wordt, die voor ieder wat te bieden heeft. Zo wordt er door Verweij en de zijnen onder andere een poging gedaan om het eerste elftal van SJS na afloop van het toernooi in beweging te krijgen: “Het liefst zien we dat ons eerste elftal een bekerwedstrijd gaat spelen in de avond na het toernooi. We kunnen het voorstellen van de nieuwe eerste selectie dan ook gelijk combineren met de feestavond die gepland staat. Het moet voor iedereen gewoon een mooie dag worden: een dag waardoor je vreselijk veel zin hebt in de rest van het seizoen!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Roy Feiken: “Driepunter tegen Nieuw Buinen is mogelijk”

Hij doorliep de jeugd bij Nieuw Buinen, beleefde vorig seizoen een kortstondig avontuur bij ...

Gert-Jan Hilbrands: een leven lang EEC

Er waren wel eens momenten waarop men het donker inzag: het voortbestaan van de ...

Armand Louissen gaat met Nieveen voor handhaving, niet voor verzorgd voetbal

De laatste weken vallen de prestaties van v.v. Gasselternijveen in positieve zin op. In ...