Raymond Duitscher: “Titan zal alle zeilen bij moeten zetten!”

Raymond Duitscher
Raymond Duitscher

Met zijn 33 lentes is aanvoerder Raymond Duitscher één van de ervaren krachten in de selectie van Titan. De eigenaar van een onderneming in winkel- en artikelbeveiligingssystemen is daarnaast ook honkvast gebleken, want op zijn zestiende debuteerde de inwoner van Emmen in het eerste elftal van Titan en feitelijk verdween hij daarna niet meer uit het elftal: een clubman pur sang dus. Veelal speelt Duitscher in de as van het elftal als verdedigende middenvelder of voorstopper. De redactie van FC Kanaalstreek voelde Duitscher aan de tand over de clash tussen Titan en TEVV, aanstaande zondag op het sportpark in Nieuw Weerdinge.

Zondag spelen jullie tegen TEVV: roept dit bijzondere gevoelens bij je op?
“Niet echt, wel vind ik het over het algemeen leuker om tegen de ploegen uit je eigen regio te spelen. Ik heb wat minder met de Groningse ploegen bij ons in de klasse.”

Wat zijn volgens jou de verschillen tussen Titan en TEVV?
“Ik kan daar moeilijk over oordelen, maar ik denk dat onze tegenstander TEVV een bredere selectie heeft, met daarin wat meer individueel gevaarlijkere spelers. Ze hebben voorin veel snelheid en achterin hebben ze een aantal jongens lopen die de bal met gemak achter de verdediging leggen. Hiermee stichten ze veel gevaar. Titan moet het meer hebben van hard werken, waarbij iedereen zich vooral aan zijn eigen taken dient te houden. Daarnaast merken we dat onze selectie toch aan de smalle kant is: iedere weedstrijd is het voor onze trainer Jan Vos weer passen en meten om tot een goede opstelling te komen. Hierbij is het niet uitzonderlijk dat jongens die normaal als spits of rechtsbuiten worden gebruikt een week later rechtsback of laatste man moeten voetballen.”

Duitscher
Duitscher op een archieffoto in actie tegen Raptim

Eerder dit seizoen wonnen jullie van TEVV: wat verwacht je van deze tweede onderlinge wedstrijd?
“Daar kan ik heel kort in zijn: ik verwacht voor ons echt een heel moeilijke wedstrijd waarin ik al tevreden zou zijn met een punt. We hebben op dit moment simpelweg teveel geblesseerden en afwezigen door schorsingen, weekendjes weg en werkzaamheden op zondagmiddag. Om dit op te vangen moeten we komend weekend een beroep moet doen op een aantal van onze A-junioren en spelers van het tweede elftal.”

Jullie promoveerden vorig seizoen: voldoen jullie momenteel aan de verwachtingen?
“We zijn vorig seizoen met wat geluk gepromoveerd doordat we aan het eind van seizoen ineens punten begonnen te pakken. Heel bijzonder, wat we stonden vier of vijf wedstrijden voor het einde van de competitie nog op een nacompetitie-/degradatieplek in de derde klasse D. Onze doelstelling voor dit seizoen is vooral het voorkomen van degradatie. Net als vorig seizoen zijn ook dit seizoen nog lang niet veilig en we moeten dus nog hard aan de bak, willen we er in blijven.”

Titan heeft acht spelers die dit seizoen drie of meer goals maakten: is dit jullie kracht, of had je liever één absolute topscorer?
“We hebben inderdaad veel spelers die kunnen scoren, maar dit komt ook omdat we veel positiewijzigingen in ons team hebben tijdens dit seizoen. Ik denk dat we hierdoor wel lastiger te bespelen zijn dan wanneer je een topscorer hebt. Maar uiteraard hangt ook wel af van het speltype dat je speelt.”  

Je draait al een flink aantal jaren mee: wat is voor jou de meest memorabele Kanaalstreek-derby geweest?
“Er schiet me niet echt een memorabele Kanaalstreek-derby te binnen, maar ik kon wel genieten van de wedstrijden in de nacompetitie, vorig jaar tegen Valthermond. We verloren de eerste wedstrijd in Valthermond onterecht, maar thuis hebben we de acherstand weggewerkt en daarmee onze revanche gehaald.”

Tot slot: waarom blijven én Titan én TEVV behouden voor de tweede klasse?
“Ik denk dat TEVV zich zonder problemen zal gaan handhaven. Wij zullen daarentegen nog alle zeilen bij moeten zetten. Maar als we iedereen straks weer fit en terug hebben denk ik dat we van de meeste tegenstanders kunnen winnen in deze klasse.”

 

Tags:

  • Show Comments (1)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Mark Sikkema: “Eindelijk een ruime overwinning op Buinerveen!”

Velen is het niet gegeven, drie keer scoren in de Buiner-derby, maar het lukte ...

Marcel Waarsing: “Plek in de middenmoot moet haalbaar zijn voor Nieuw Buinen.”

Doelman Marcel Waarsing wil een stabiele factor worden bij Nieuw Buinen en rekent op ...

Emiel Seigers: “Ter Apel wil met aanvallend voetbal de top 5 in.”

Interview met Emiel Seigers, die met zijn club aanvallend voetbal op de mat wil ...