Musselkanaal nog in winterslaap

MusselkanaalOp zondagmiddag mocht middenmoter Musselkanaal voor het eerst in 2015 weer aantreden voor de competitiewedstrijd tegen Zwartemeerse Boys. Musselkanaal had wat goed te maken aangezien de laatste wedstrijd van 2014 werd verloren tegen CEC met maar liefst 4-1.

Een goed begin
Musselkanaal ging voortvarend van start want ze kwamen na een half uur spelen met 1-0 op voorsprong. Ondanks blessures van Ruben Manning, Kevin Oosting, Jesper Klok en een schorsing van Rick Berends. Een afgeslagen voorzet werd op waarde geschat door Matthijs Boeijing en hij zette met een kopbal Ferdinand van der Sluis vrij voor de keeper, die op een fraaie manier de 1-0 binnen lepelde. Musselkanaal was op dat moment de beter voetballende ploeg. De bezoekers maakten gelijk door een fraai afstandsschot van Danny Rocks dat vanaf een meter of achttien de kruising vond. Rocks was belangrijk voor de gasten en speelde vanaf het middenveld, Gerwin Schmitz had geen grip op Rocks. Er werd bij Musselkanaal goed gevoetbald vanuit de achterhoede, maar wanneer de bal een vervolg moest krijgen vanuit het middenveld ontbrak het aan een goede pas richting de voorwaartse linie. 1-1 was dan ook de ruststand.

Gemiste kansen
Na de rust kwam Zwartemeerse Boys gretiger uit de kleedkamer en kwamen op een 2-1 voorsprong. Uit een vrije trap die binnen werd gekopt. Zwartemeerse Boys speelde op de counter. Musselkanaal had de opdracht van trainer Arends om te voetballen van achteruit. Dit resulteerde in flink veel balbezit, maar echt uitgespeelde kansen leverde dit niet op. Vlak voor de 2-1 kreeg flankenflitser Mark Bos een uitgelezen mogelijkheid op de 2-2. Hij dribbelde vanaf het middenveld één op één met de keeper van Zwartemeerse Boys, maar faalde. Ook daarna kreeg Musselkanaal de kansen. Een afstandsschot van Gerwin Schmitz scheerde rakelings over en nog een tweetal kopkansen voor Jeroen Drenth. Eén keer vanuit een corner en daarna vanuit een vrije bal vanaf de zijkant waarbij de keeper net de bal wist te pareren, maar waar scheidsrechter Joop de Vries uit Veendam buitenspel gaf aan Ferdinand van der Sluis.

Dure punten
In die laatste tien minuten drong Musselkanaal nog aan Vlak voor tijd was het dan raak uit een corner van Mark Bos waarbij Robin Schmitz de bal binnenkopte. 2-2 was de eindstand. Twee kostbare punten gingen verloren tegen de rode lantaarndrager. Toch werd ternauwernood een nederlaag voorkomen.

Medawa

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Mark Haverkamp matchwinner bij Sellingen

Na de totale off-day van vorige week tegen Westerwolde, kon Sellingen zich zondag revancheren ...