Borger met ruime cijfers langs Fit Boys

Borger boekte een doelpuntrijke zege op Fit Boys en staat er goed voor in 4F.

De mannen uit de Hunebedhoofdstad beleefden afgelopen zaterdag een eenvoudige middag in Beilen. Voor rust overklasten ze Fit Boys, na rust werd het nog even spannend maar uiteindelijk stond er een terechte 3-6 eindstand op het scorebord.

Sterke eerste helft Borger

In het verleden bleek Fit Boys voor Borger vaak een lastige opponent en dus was het devies om in ieder geval scherp te beginnen. Borger nam het heft in handen en zette de tegenstander meteen vast. Dat resulteerde in de 8e minuut tot een grote kans, die voorlangs werd geschoten door Dylan Berghuis. Een paar minuten later was het wel raak. Levi van der Span kreeg randje zestien de bal voor z’n voeten en deze rolde via de benen van twee verdedigers in het doel. Na kleine kansjes van Borger kwam Fit Boys uit het niets op 1-1. De eerste keer dat het in de buurt van doelman Wolters kwam werd de bal knap door Lars Hilberts via de binnenkant van de paal binnengeschoten. Minder dan een minuut later was het al weer Borger dat op voorsprong kwam. Gustin omspeelde de keeper en schoot de bal in het lege doel. En niet veel later volgde ook de 1-3. Na geklungel achterin wist de doordekkende Ruben de Valk de bal te onderscheppen en schoof de bal simpel langs de keeper het doel in. Het was vooral eenrichtingverkeer op het doel van Fit Boys in deze fase en ook de volgende kans was weer raak. Levi van der Span schoot de bal van grote afstand achter de keeper, die er hier niet goed uit zag. Borger kreeg hierna een handvol grote kansen om het duel nog voor rust helemaal op slot te gooien, maar faalde in de afronding.

Borger maakt het onnodig spannend

Na de thee hield Borger het initiatief. Via Floris Hiddink kon het de voorsprong vergroten, maar hij mistte tot twee keer toe oog in oog met de doelman Niels van der West. Waar Borger de kansen mistte, kwam Fit Boys met hun tweede gevaar van de wedstrijd terug tot 2-4. Een vrije bal ging via de muur het doel in. Door de gestaag vallende regen werd het veld er niet beter op het aantal glijpartijen nam toe. De wedstrijd was nu meer in evenwicht en nadat Borger eerst nog een grote kans gemist had kwam Fit Boys in de 69e minuut weer helemaal terug in de wedstrijd. Een vrije bal werd in eerste instantie gepakt door doelman Mark Wolters, maar in de rebound was het van dichtbij hard raak.

Smetje op doelpuntrijke zege

Borger raakte niet in paniek en ging verder met aanvallen. Dit resulteerde in de 74e minuut in een strafschop. Gijs Roda werd door de uitkomende keeper onderuit gehaald en de strafschop was een koud kunstje voor Hendrik Gustin die zijn tweede van de dag en daarmee de 3-5 maakte. Daarmee was de wedstrijd wel op slot. Smetje in de slotfase was de rode kaart voor Tim Edens, die na een domme praatkaart eerder in het duel nu opnieuw geel kreeg voor een lichte overtreding. Het slotakkoord was opnieuw voor Borger. Invaller Luuk Kenter was alert op een lange bal, tikte hem langs de instormende doelman en schoof de bal tergend langzaam in het doel: 3-6.

De mannen van trainer Joling maakten het zichzelf onnodig lastig in de tweede helft, maar boekten uiteindelijk een dikverdiende zege. De groenhemden gaan weliswaar als nummer drie de winterstop in, maar wel met het minste aantal verliespunten. De inhaalduels met Wildervank en Hollandscheveld volgen eind januari. Als eerste komt Wildervank op zaterdag 20 januari op bezoek op sportpark ‘de Drift’.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Weekend-overzicht: zondagvoetbal

De strijd om het kampioenschap in de derde klasse D gaat tussen Valthermond en ...

Titan redt het niet tegen nummer 3 Roden

Dat de wedstrijd tussen Titan en Roden niet werd afgelast was een klein wonder. ...