Nieuwe trainer biedt Buinen nog geen soelaas

BuinenOp een makkie had niemand in Buinen gerekend, want in de eerste wedstrijd na de winterstop mochten de geelhemden aantreden tegen topploeg IJhorst. Voor Buinen verliep de winterstop anders dan vooraf gepland, want een aantal maanden dan oorspronkelijk bedacht, nam de vijfdeklasser afscheid van Andries Bremer. In goed overleg besloten partijen dat het beter was dat een andere trainer het seizoen zou afmaken. Buinen handelde snel, en kwam met de nieuwe trainer, André Wever, overeen dat deze een aantal maanden eerder in dienst trad.

Kampioenskandidaat
Wever viel dus met een ontmoeting met een kampioenskandidaat met de neus in de boter. Overigens was de wedstrijd bijna niet gespeeld, want toen de Drenten uit de bus stapten, werd het geconfronteerd met de twijfel die arbiter Van Dam kende: hij beoordeelde het veld namelijk als te gevaarlijk. Na overleg tussen beide elftalleiders werd toch besloten dat er gespeeld zou gaan worden. Volgens Jan Lubbers, leider van Buinen, de enige juiste keuze: “We waren toch al ter plaatse, en gedurende de wedstrijd bleek snel dat het veld prima bespeelbaar was. Van enig gevaar was dus geen sprake!”. In de beginfase leek Buinen zelfs het beste om te kunnen gaan met de omstandigheden, want de geelhemden boden goed tegenstand.

Eretreffers
Toch gingen de ploegen de rust in met een 3-0 stand op de borden: Wiljan Wolters zag een overtreding bestraft worden met een strafschop, die feilloos benut werd, en een fraaie aanval van IJhorst werd trefzeker afgerond. Tussendoor had Wim Wilts dé kans op een gelijkmaker gekregen, maar deze werd niet verzilverd. In de tweede helft werd het verschil in de ranglijst ook op het veld én in de score zichtbaar: in een tijdsbestek van ruim tien minuten scoorde de thuisploeg vier keer. In het restant liet de ploeg uit Overijssel de teugels vieren en mochten Nick Jeuring en Marcel Vedder eretreffers scoren voor Buinen. Lubbers kon overigens goed leven met de nederlaag: “Op beide nederlagen tegen IJhorst was helemaal niets af te dingen. Dit is verreweg de best spelende ploeg van deze klasse.”