SJS kent sterke herstart

SJSAangezien de KNVB niet besloot tot een algehele afgelasting én het kunstgras aan de Julianastraat sneeuwvrij was, kwam SJS toch in actie tegen De Weide. Hoewel De Weide hoger genoteerd staat in de derde klasse D, legde het besluit om toch in actie te komen de Knoalsters bepaald geen windeieren: 3 – 2.

SJS had zich voorbereid op een overweldigend begin van de gasten uit Hoogeveen. En omdat dit exact was wat er gebeurde, wisten de blauwhemden hier goed mee om te gaan. De Weide speelde met vier aanvallers, maar de thuisploeg besloot geen extra speler naar achteren te halen en De Weide één op één te bestrijden. De kwaliteit van de eerste helft was allesbehalve hoog, maar de strijd en inzet van beide teams vergoedde een heleboel. De eerste kans was voor Johan van Klinken, maar de SJS-spits wist de bal niet tussen de palen te krijgen. Het spel van De Weide was grillig en vooral aanvallend ingesteld, maar er werden ook veel fouten gemaakt, waardoor de ploeg zelf weinig wist te creëren. Toch was het Jeffrey Pot die twee dotten van kansen kreeg aangeboden na twee inschattingsfouten van Arno Sieders. De verdediger mocht doelman Van der Zande dankbaar zijn voor even zo vele reddingen. Aan de andere kant werd Roy Breedveld weggestuurd door een mooie pass van Anne Sybesma, maar zijn poging verdween net langs de verkeerde kant van de paal. De eerste helft eindigde zonder doelpunten.

Doelpuntrijk
Waar er drie kwartier zonder treffers vielen te noteren, was het in de tweede helft andere koek. Na drie minuten kwam SJS op voorsprong door een intikker van Kay Rijkens. Het was Anne Sybesma die schoot, Van Klinken die met een overstap doelman Blanken verraste, waarna Rijkens er als eerste bij was om de 1-0 binnen te tikken. Lang kon SJS niet van deze voorsprong genieten. De Weide drong direct aan, zag Mitchell Luchtenberg aanleggen voor een afstandsschot en deze bleek Van der Zande te machtig. Kort daarna was het hetzelfde liedje: Roy Breedveld krulde de bal in de verre hoek, terwijl Jermo Verbeek een minuut later een solo afrondde. Daarna had Jeffrey Pot de kans om de 2-3 te maken, maar hij mikte net iets te hoog.

Rustig vaarwater
Hierna kwam de wedstrijd in iets rustiger vaarwater. Deze periode hield ongeveer tien minuten aan toen SJS wederom de voorsprong nam. Ronald Zuidema brak door op rechts en bediende Van Klinken op maat. Een dergelijke kans is aan de ervaren spits wel besteed. Alsof het nog niet reden genoeg was voor De Weide om alle registers open te trekken, kreeg Roy Breedveld zijn tweede gele kaart na een vermeende schwalbe. Voor de laatste tien minuten trok De Weide vol aanvalslust ten strijde, maar SJS nam geen enkel risico en had zelfs de mogelijkheid de marge te vergroten. Kay Rijkens en Marciano Eind liepen op het vijandelijke doel af, maar de communicatie tussen beide spelers was niet afdoende voor de 4-2. Na negentig minuten stond SJS aan de goede kant van de score en komt het bijzonder goed uit de winterstop.

Opstelling SJS:
Van der Zande, Apperlo, Veldhuis, A. Sieders, Venema, Sybesma, Groenewold, Rijkens (80 / G. Sieders), Zuidema, Van Klinken (84 / Eind) en Roy Breedveld.

adverteren

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Tiental Gasselternijveen verliest van Zwartemeerse Boys

Gasselternijveen moest een helft lang met tien man spelen en kon een nederlaag tegen ...

Gieten snoept Veendam 1894 een punt af

Gieten leek geklopt, maar kwam knap terug tegen Veendam 1894.