TEVV voert de druk op Germanicus op

logo_tevvTEVV, de nummer twee op de ranglijst, had heel veel moeite om de punten binnenhuis te houden tegen het de laatste weken zeer goed presterende SVV ’04. De Schoonebekers stonden dit seizoen heel lang op de onderste plaats, maar de laatste weken werden er heel wat punten bij elkaar gesprokkeld om de degradatiespook te ontlopen. Maar ook TEVV zit na een mindere periode weer in de goede stand, en voert de druk op koploper Germanicus week na week op.

Voortvarende start
SVV ging voortvarend van start. Een misverstand in de verdediging van TEVV leidde al direct de 0-1 voor de bezoekers op. Mark Heijnen, de spits van de ploeg van trainer Herman Scherpen, rondde bekwaam af. De ploeg van TEVV-trainer Hans Kamphuis kwam maar moeilijk in hun spel. Er was ook veel balverlies binnen de ploeg en het werd een heel andere wedstrijd dan de vorige week tegen koploper Germanicus, toen die werd afgetroefd. Het duurde tot goed een half uur in de wedstrijd voor Sander Marissen op een goede manier door de SVV04-verdediging sneed en goed afspeelde op Jan Jaap Wever, die deze kans op de juiste manier afrondde, 1-1.

Afwachten
Een minuut later stonden de bezoekers echter al weer op voorsprong, toen de verdediging van TEVV zat te wachten op het fluitsignaal van scheidsrechter Fledderus wegens een vermeende overtreding. Meestal loopt dat wachten verkeerd af en ook nu, want wederom wist Mark Heijnen af te ronden. Dit ging echter wel in twee instanties omdat TEVV-doelman Benjamin Mazeau eerst nog knap wist te redden: 1-2. Na de thee had TEVV-coach Hans Kamphuis wat wijzigingen in zijn team aangebracht en het ging gelijk een stuk beter. Oguzhan Altun ging naar de rechterspits plaats, waaruit meer gevaar voor de bezoekende verdediging ontstond.

Onberispelijke aanvoerder
Na ongeveer een uur spelen loste Nick Berends een prima voorzet, waarbij Jurnel Rojer het de SVV-doelman bijzonder lastig maakte om de bal onder controle te krijgen. Uit de rebound schoot TEVV-aanvoerder Eddie Schoenmaker onberispelijk de 2-2 binnen. De jacht op drie punten was nu geopend. Zeven minuten voor het einde lukte dat ook nog. Een vrije bal van Jurnel Rojer werd afgeweerd, maar de op de zestien klaar staande Ayhan Bas schoot de bal in de kruising: 3-2. Het werden in de slotfase nog een paar hachelijke minuten voor de Mondkers, maar met kunst en vliegwerk werd de overwinning over de streep getrokken. Andere meevaller: Germanicus speelde gelijk, zodat het verschil in verliespunten nog maar twee is.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Roy Super schiet Titan langs Sleen

Titan kwam snel met 0-2 achter, maar draaide mede dankzij een productieve Roy Super ...

Buinen komt tekort tegen EEC

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen liep voor v.v. Buinen uit op een bittere ...

Uitstekende zondag voor Valthermond

Het was koud en guur op sportpark De Meent en dat kwam het voetbal ...