Westerwolde wint met ruime cijfers van Pekelder Boys

Westerwolde heeft zichzelf een goede dienst bewezen door Pekelder Boys te verslaan. Na ruim negentig minuten voetballen stond er een 5-2 overwinning op het bord voor de mannen van Loek Swarts. Met nog acht wedstrijden te gaan, gloort er weer hoop voor het team uit Vlagtwedde om het verblijf in de vierde klasse in ieder geval met een jaar te verlengen.

Man van de wedstrijd
Westerwolde ging deze speelmiddag voortvarend van start. Na vijftien minuten spelen konden er al twee doelpunten voor de rood-witten aangetekend worden. Eerst schoot Merijn te Velde in de zesde minuut uit een rebound vanuit een moeilijke hoek raak en in de vijftiende minuut noteerde Jeremy Hekman de 2-0 voor Westerwolde. Dit op prima aangeven van Merijn te Velde, die met zijn doelpunt en een aantal assists tot man van de wedstrijd kon worden gekroond.

Marko Bosker in een fel duel… (foto’s: Bé Eelsing)

Boskers mist penalty
In het tweede deel van de eerste helft verslapte de inzet en concentratie bij Westerwolde enigszins en Pekelder Boys maakt hier dankbaar gebruik van. Achtereenvolgens wisten Lars Roelfsema en Willem Lammerts te scoren, waardoor beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamer opzochten. Marco Boskers miste vlak voor rust een uitgelezen kans om Westerwolde opnieuw op voorsprong te zetten. Na een door scheidsrechter Spieard geconstateerde handsbal in het strafschopgebied, wist Boskers de toegekende penalty echter niet te verzilveren.

Twee keer Hekman
In de tweede helft was het Westerwolde dat de lakens uitdeelde. Mede door opnieuw goed voorbereidend werk van Merijn te Velde wist Jeremy Hekman met twee goals Westerwolde op een riante voorsprong te zetten. Als een echte spits prikte Hekman de bal behendig achter de verbouwereerde goalie van Pekelder Boys. Het team van trainer Hiske de Vries probeerde nog wel aan te dringen, maar onder leiding van aanvoerder Rik te Velde en keeper Alex Otto hield de verdediging van Westerwolde prima stand.

Publiekswissel
De voor Bartel Geleijnse ingevallen Thorben Hulsman tekende voor het slotakkoord. Met een droge knal in de lange hoek passeerde hij de doelman van Pekelder Boys deze middag voor de vijfde keer. Met Sander Bont voor Jeremy Hekman speelde Westerwolde de wedstrijd daarna beheerst uit. Een afgetekende 5-2 overwinning was het verdiende loon voor de Vlagtwedders. Pekelder Boys zal alle zeilen moeten bijzetten om het vege lijf te redden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Tiental Ter Apel ’96 verslaat DVC ’59

Zondag stond voor FC Ter Apel een uitwedstrijd naar DVC’59 op het programma. Opnieuw ...

Borger boekt belangrijke zege op Tiendeveen

Wilde Borger nog wat van dit seizoen maken, dan moest het winnen bij Tiendeveen. ...

Buinen maatje kleiner dan Eext

Nadat Buinen in de eerste bekerwedstrijd dicht bij een stunt tegen Gieterveen was, incasseerden ...