SJSSJS heeft ook de tweede wedstrijd na de winterstop in een overwinning omgezet. Waar vorige week De Weide in Stadskanaal klop kreeg, was nu SCN uit Nieuwlande aan de beurt. Lange tijd bleef SJS steken op één treffer, maar uiteindelijk liep het in de slotfase uit naar een ruime overwinning: 4 – 0.

Keel
De thuisploeg liet er geen gras over groeien en greep SCN meteen bij de keel. De eerste de beste gevaarlijke mogelijkheid leverde meteen een strafschop op na een duidelijke handsbal. Johan van Klinken legde de bal op de ‘stip’ en was doeltreffend. Een droomstart voor SJS, dat in het vervolg in een te laag tempo speelde. Hoewel de 2-0 snel volgde, besloot scheidsrechter Scholtens de treffer van Ronald Zuidema af te keuren wegens vermeend duwen. De matige grasmat maakte combinatiespel overigens niet erg gemakkelijk.

Johan van Klinken opende de score...
Johan van Klinken opende de score…

Mis
Toch kwam SJS er bij vlagen gevaarlijk uit. Vaak ontbrak de precisie in de beslissende pass en verschillende doelpogingen verdwenen naast of over het doel. Uiteindelijk kregen Johan van Klinken en Roy Breedveld nog twee grote kansen voor SJS, maar beide aanvallers schoven de bal langs de verkeerde kant van de paal. SCN werd maar mondjesmaat gevaarlijk en kon via Stefan Bruinsma een kopkans en een schot van afstand noteren. Beide pogingen troffen geen doel, waardoor SJS de kleedkamer opzocht met een treffer in de eerste minuut.

Kansen
Dat het beter moest in de tweede helft was duidelijk, maar het ontbrak vooral aan het afmaken van de kansen. In de tweede helft was het spelbeeld vrijwel identiek aan die van de eerste helft. Weer kreeg SJS grote kansen op de 2-0. Roy Breedveld schoot bijvoorbeeld van dichtbij naast, terwijl ook Zuidema zijn goede actie niet kon bekronen. Het gaf SCN de hoop dat er nog wat te halen viel, al zou dit verre van verdiend zijn geweest. Eén keer was er een hachelijk moment toen doelman Van Der Zande de bal losliet, maar dit uiteindelijk uitstekend corrigeerde.

Rebound
Nadat invaller Gerben Sieders de rebound van zijn doelpoging door Johan van Klinken zag worden afgemaakt, kwam SJS een stuk dichterbij de overwinning. Via een corner van diezelfde Sieders kwam SJS wederom dichtbij het vijandelijke doel. Hoewel zijn trap al bijna in de verre hoek vloog, was het Anne Sybesma die de bal via de lat voor de voeten van Ronald Zuidema werkte. Zuidema zorgde er vervolgens voor dat SJS de wedstrijd besliste. In het vervolg voegde de ploeg van Loewi Piebes nog een goal aan het totaal toe. Gerben Sieders tikte een voorzet van Zuidema tegen de touwen en het kwartet volschoot. 

Periode
Dankzij deze overwinning heeft SJS de vierde plaats in handen. Daarnaast doen de Knoalsters goede zaken in het kader van de tweede periode. Samen met Glimmen wordt de koppositie gedeeld. Hoewel de Glimmenaren nog een wedstrijd tegoed hebben, kan SJS volgende week in een rechtstreekse confrontatie de stand gelijk trekken.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieten verliest wedstrijd én doelman Tappel

Gieten heeft op het eigen sportpark gevoelige verliezen geleden. Behalve een 3-5 nederlaag tegen ...

Ter Apel ’96 met goed gevoel richting nacompetitie

FC Ter Apel ’96 heeft de laatste competitiewedstrijd van het seizoen in en tegen ...

Alteveer laat zich verrassen door WEO

Gesteund door een volle bus met supporters toog Alteveer zondagmiddag richting Woldendorp, waar gespeeld ...