Geslaagde voetbalquiz bij SJS

SJSAfgelopen zaterdag is alweer de vierde SJS voetbalquiz gehouden. Dit jaar in aanwezigheid van niemand minder dan Henk “Broez’n” de Haan. Henk vermaakte de aanwezigen tussen de diverse ronden door met aanstekelijke verhalen en anekdotes uit zijn eigen voetbalverleden.

Tegen 19.00 uur hadden zich ruim vijftig deelnemers verzameld om hun voetbalkennis te tonen. Drievoudig winnaar Jacob Wilting had vorig jaar al aangekondigd om samen met Niels Haring de vragen te bedenken. In totaal waren er vier rondes van 20 vragen. Dit jaar was er voor het eerst, naast het individueel klassement, een teamklassement: in totaal waren er acht teams. Tijdens de pauzes bracht Niels de aanwezigen op de hoogte van de tussenstanden en de opmerkelijke ontwikkelingen in de stand.

Na tachtig vragen waren de echte voetbalkenners boven komen drijven. Het bijzondere was dat na tachtig vragen René Hut en zoon Jesper Hut gedeeld eerste stonden met zeventig (!) goed beantwoorde vragen. Ook de strijd om de derde plaats was een spannende. Arno Sieders, Bert Vloo en Marc van der Aa hadden gezamenlijk 68 punten.

Om de definitieve stand te bepalen moesten de mannen beantwoorden hoeveel toeschouwers in het Wembley-stadion kunnen. Het juiste antwoord is 90.000. Voor de strijd tussen vader en zoon bleek René het er dichts bij in de buurt te zitten, waarmee René de cup mee naar huis mocht nemen.

De definitieve top vijf zag er al volgt uit:
1 – René Hut
2 – Jesper Hut
3 – Bert Vloo
4 – Arno Sieders
5 – Marc van der Aa

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Column: Statler en Waldorf bij SV Borger

De maandelijkse column, dit keer geschreven door Erwin Beukema over de ‘muppetshow’ bij zijn ...

Bedrijf in beeld: Het Voshuys

Het Voshuys blijft verbonden als sponsor aan FC Kanaalstreek. Een prachtige groepsaccomodatie gelegen in ...

Transfertalk

Overzicht van de transfermutaties van de Kanaalstreekclubs.