Harm Jan Wilzing: “De jaren gaan tellen”

Onstwedder BoysEen hard gelag voor Onstwedder Boys. Na een glorieus verlopen seizoen reden de oranjehemden in het voorjaar van 2014 op de kampioenskar door het dorp. De eerste drie wedstrijden in de derde klasse gingen ook nog naar wens, want met zeven punten mocht de buit zonder meer aardig genoemd worden. Wat deze beginfase waard was? Bar weinig. Want na 20 september 2014 werd nog maar één punt behaald, en na 11 oktober konden er helemaal geen punten meer bijgeschreven worden. Ook afgelopen zaterdag werd er weer verloren, ditmaal tegen nummer laatst SC Scheemda. Het is dus alle hens aan dek bij Onstwedder Boys!

Strijdbaar
Toch geeft één van de meest ervaren kracht van de zaterdagploeg, Harm Jan Wilzing, de strijd nog niet op: “We hebben als groep nog vertrouwen in een goede afloop, want in Onstwedde raken we niet zo snel in paniek. Daarbij komt nog dat we medio april nog tegen SJS spelen. Die drie punten hebben we voor onszelf al bijgeschreven!” Maar Wilzing weet ook heel goed dat er een spannende periode aan zit te komen: “In de voorgaande seizoenen kwamen we altijd goed uit de winterstop. Maar afgelopen zaterdag leek het daar in de verste verte niet op. Scheemda speelde met het mes tussen de tanden, en dat was bij ons niet het geval. Het leek er op dat wij niet doorhadden wat er op het spel stond.”

Sfeervol
En wanneer een team als Onstwedder Boys geen strijd levert en persoonlijke duels wint wordt het lastig, volgens de 29-jarige middenvelder: “We hebben echt geen enkel moment aanspraak gemaakt op een goed resultaat.” En dus wacht de ploeg van Fokke de Jonge al maanden op een overwinning. Wilzing, die als monteur werkzaam is bij Hoving Holland uit Stadskanaal, gaat echter nog steeds met plezier naar sportpark ‘De Boskamp’: “De sfeer én trainingsopkomst is nog steeds heel goed. En uiteraard weten wij heel goed dat het beter moet, maar we zijn nog niet kansloos. De ploegen die net boven ons staan, kunnen we pakken en ook het verschil naar de veilige plekken is te overzien, wat mij betreft.” En aan deze positieve houding kon dus zelfs de tiende nederlaag van het seizoen niets veranderen.

Harm Jan Wilzing (l) in actie tegen VVS... (archief Bé Sterenborg)
Harm Jan Wilzing (l) in actie tegen VVS… (archief Bé Sterenborg)

Terugkeer
De meest recente nederlaag van de Boys kwam mede tot stand door drie goals van Scheemder Tom Knollema. Toch was het volgens Wilzing niet zo dat Knollema dè uitblinker van de middag was: “Twee van de drie goals die hij maakte, waren scrimmages voor onze goal waar hij het laatste zetje gaf. De tweede goal die hij maakte was wel een prima volley vanaf de zestien meter. Maar het was echt meer het collectief van Scheemda waar we van verloren hebben.” En dus moeten de oranjehemden op dat punt stappen zetten: “Gelukkig kunnen we weer over Peter Orsel beschikken. Hij is een aantal maanden in Indonesië geweest, maar is zaterdag al ingevallen. Zijn scorend vermogen kan weleens bepalend gaan worden.”

Leeftijd
Over zijn eigen inbreng is clubman Wilzing, nog niet helemaal tevreden: “Goedbeschouwd heb ik anderhalf jaar niets gedaan door blessures, een verhuizing en drukke werkzaamheden. Fit ben ik nu wel, maar ik mis nog wedstrijdritme.” En volgens de man, die als acht-jarig jongetje als voetballer begon bij Onstwedder Boys, speelt zijn leeftijd hier onderhand ook een rol in: “Het valt me echt tegen hoe lang het duurt voor ik mijn goede vorm weer te pakken heb. Was ik maar tien jaar jonger, dan ging het ongetwijfeld allemaal wat sneller, haha!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Edwin Drenth: “Nacompetitie halen moet het doel zijn in jubileumjaar Weerdinge.”

Edwin Drenth wil met Weerdinge gaan voor de nacompetitie en hoopt een mooi jubileumjaar ...

René Nijgh: “Valthermond zit voor altijd in mijn hart”

Veel voetballers die momenteel actief zijn in de Kanaalstreek zullen wel eens jaloers kunnen ...