Jeroen Drenth redt een punt voor Musselkanaal

mskNa de teleurstellende wedstrijd van vorige week tegen Protos was Raptim afgelopen zondag de tegenstander van Musselkanaal. Een tamelijk gehavend Musselkanaal, want zo moest Robin Schmitz al in de warming-up afhaken en was ook Jordie Teuben ook afwezig: hij was geschorst. Rick Berends was een weekend weg en Matthijs Boeijng bleef ziek thuis. En hier kan ook de nog immer geblesseerde Jesper Klok bij opgeteld worden: de aanvoerder komt dit seizoen niet meer in actie.

Boeiende duels
Met deze waslijst aan blessures en schorsingen begon Musselkanaal voortvarend aan de wedstrijd. De eerste vijftien minuten was het vooral Raptim dat de aanval zocht en dit resulteerde in een paar kansjes. De ploeg uit Coevorden is één van de betere voetballende ploegen in de derde klasse D, dat vaak aanspeelpunt Robert Mulder zocht. Dit leverende een boeiende duels op met voorstopper Jeroen Drenth. Musselkanaal speelde in een ietwat verdedigender concept, waarbij alles compact stond. Het spel was stukken beter dan vorige week en Musselkanaal was een aantal keer gevaarlijk met uitbraken via Mark Bos. Tien minuten voor rust leverende dit nog een vrije bal op voor de goal van Raptim. Gerwin Schmitz raakte de muur en uit de daaropvolgende corner werd Musselkanaal nog gevaarlijk door een kopbal van Jeroen Drenth die rakelings over vloog.

Boomlange uitblinker
In de tweede helft was de eerste goede kans voor Raptim, maar deze uitgespeelde aanval belande in het zijnet. Vijf minuten later was het wel raak: het was spits Robert Mulder die tekende voor de 1-0. De goal was een counter vanaf het middenveld, die door de spits werd verzilverd. Kort daarna gebruikte trainer Wilbert Arends in één actie zijn drie wissels. In het veld kwamen Ferry Potze (debutant), Jeroen Ots en Robin Schmitz, om met een alles of niets poging nog iets te forceren. Dit leidde tien minuten na de 1-0 de gelijkmaker in: het was de boomlange uitblinker Jeroen Drenth die tegendraads de 1-1 tegen de touwen kopte uit een vrije bal van Niek Tieben. Dit tot opluchting van vele supporters.

Overwinning
De laatste twintig minuten zette Musselkanaal nog aan voor een klein slot offensief. Dit leidde nog tot een kans voor Ferdinand van der Sluis, maar hij kon net niet bij de bal na een vrije trap. De 1-1 is een uitslag waar beide partijen tevreden mee kunnen zijn. Spits Robert Mulder en voorstopper Jeroen Drenth hielden elkaar dus in evenwicht deze middag. Musselkanaal heeft evenwel nog geen overwinning geboekt na de winterstop. In dat kader is de volgende tegenstander geen ideale: DVC ’59, dat qua verliespunten op de derde plaats staat, komt volgende week op bezoek aan de Parklaan.

Medawa

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Mussel stoomt in SETA-tenue naar de vierde klasse

Mussel won de Kanaalstreekderby van SETA en vierde dat op ludieke wijze.

Remise voor beloften SC Stadskanaal

Afgelopen woensdag stond op sportpark Het Pagedal de wedstrijd tussen de beloften van Stadskanaal ...

Onstwedder Boys laat zege glippen

Onstwedder Boys moest opnieuw genoegen nemen met een punt.