SJS pakt tweede periode na zege op WVV

SJS pakte de tweede periode en mag zich in ieder geval opmaken voor de nacompetitie voor een plek in de derde klasse.

Foto Brigitte de Wijk, SJS is periodekampioen!

SJS heeft zich verzekert van de nacompetitie om promotie naar de 3e klasse. Het won verdiend met 3-0 van WVV en pakte daarmee de tweede periode. Een prachtig resultaat van de ploeg van trainer Otto Halmingh, dat zo vol vertrouwen kan afreizen voor de topper tegen koploper Vitesse ’63.

SJS liet er in de eerste 25 minuten geen gras over groeien en ging op zoek naar de openingstreffer. Vooral over de flanken werd het gevaarlijk, maar in de eindfase was het allemaal nog niet overtuigend genoeg. Zo waren Springer, Hommes en Rijkens dichtbij, maar bleef het vooralsnog 0-0. WVV stelde daar maar bar weinig tegenover, alhoewel de snelle spits in de gaten gehouden moest worden. Een kolfje naar de hand van Zuidema, die ook vandaag weer de zaakjes goed op orde had achterin.

Wapenfeiten

In de 25e minuut was het dan zover. Door een uitstekende individuele actie van Tom Timmer kwam SJS op voorsprong. Hij soleerde zichzelf de zestien in door op karakteristieke wijze een aantal spelers te passeren en schoot beheerst binnen: 1-0. SJS wilde doorpakken, maar deed vooral zichzelf tekort. Het werd naarmate de eerste helft vorderde slordiger en liet WVV eigenlijk onnodig dichtbij een gelijkmaker komen. Een vrije trap op de lat en een bal van de lijn gehaald door Venema waren hierin de belangrijkste wapenfeiten van de gasten uit Winschoten. En zo bleef de voorsprong intact en mocht SJS met een 1-0 voorsprong de kleedkamers opzoeken.

Wedstrijd laat in het slot

In de tweede helft duurde het lang voordat SJS het duel definitief in het slot gooide. WVV begon wat opportunistischer door hoger druk te zetten, maar SJS kwam eigenlijk nooit heel erg in de problemen. Trainer Halmingh moest noodgedwongen wisselen, doordat zowel Timmer als Hommes niet meer helemaal okselfris oogden. Voor hen kwamen Panneman en Nomden in het veld. Een kwartier vóór tijd mocht dan ook Heidema zijn rentree maken. Hij kwam in het veld voor Springer. SJS wilde de beslissing forceren en dat werd daarbij geholpen door de gasten. Een diepe bal viel tussen de laatste linie en doelman in en Heidema was er vervolgens als de kippen bij om de bal over de doelman te liften, 2-0 in de 83e minuut. De buit was binnen en niet veel later was het opnieuw Heidema, die een verdedigende fout afstrafte. In de 90e minuut tekende hij voor de eindstand op de borden: 3-0.

Foto’s Brigitte de Wijk: SJS – WVV