Ter Apel en Gieten hebben niks aan gelijkspel

ta-gietenIn de vierde klasse D werd het duel om de tweede plaats gespeeld. Zo duidelijk kan het gesteld worden, want dat SC Stadskanaal kampioen wordt in deze klasse is voor iedereen in de Kanaalstreek duidelijk. En helemaal nadat de kemphanen van deze middag, Ter Apel ’96 en Gieten, elkaar in balans hielden. Stadskanaal won wel, en gaat de ontmoeting met Ter Apel (nu derde) komende zondag in met een voorsprong van acht punten. Hiermee was de ploeg toch de lachende derde, terwijl Ter Apel en Gieten hun onderlinge strijd om de tweede plaats, en daarmee rechtstreekse promotie, voortzetten.

Doelgericht
De ontmoeting tussen de nummers twee en drie was er één die het bekijken meer dan waard was. Beide ploegen legden een gezonde dosis inzet en passie op de mat, daarbij ondersteund door een prima leidende scheidsrechter Poort uit Appingedam. Gieten liet vanaf minuut één zien wat hun doel was: drie punten meenemen naar Gieten. De defensie van de thuisploeg zag er een aantal keren niet al te best uit in de eerste helft: onvermogen, miscommunicatie en goede spitsen van Gieten brachten de achterhoede uit balans. In de twaalfde minuut leverde een combinatie van genoemde omstandigheden een tegentreffer op: de 18-jarige Atal Amini haalde doeltreffend uit.

Rustig blijven
Ter Apel herpakte zich na deze tegenvaller, en werd zelf kansrijk voor het doel van Gieten. Doelman Tappel had echter over geluk niet te klagen, want hij zag de bal via de paal en lat niet minder dan drie keer weer het veld in stuiteren. Na bijna een half uur spelen leek de wedstrijd te worden beslist toen de thuisploeg niet scoorde, maar Gieten dat wel deed: een vrije trap werd door Geir Lutjes, clubtopscorer van Gieten, achter Brian de Jonge gekopt. Met de woorden van de zeer tevreden trainer van Gieten, Jouke-Jan Meertens: “Rustig blijven. Zij moeten, wij hoeven niet”, werd de theepauze genuttigd.

Gretig
Ter Apel kwam fris en wakker uit de kleedkamer en er werd druk gezet op de defensie van Gieten om een spoedige aansluitingstreffer te maken. Die kwam er via Joey Huizingh ook al snel, want na vijf minuten was Huizingh de meest attente speler bij een scrimmage voor het doel van Jeffrey Tappel. Dit was voor de gastheren het teken om de druk vol op de gasten te houden: een gretig spelend Ter Apel slaagde hier in, maar kon niet voorkomen dat Gieten wel enkele kansen kreeg om de wedstrijd te beslissen. Dit gebeurde niet, en dus kon Jasper Jalving het laatste woord voor zijn rekening nemen: tien minuten voor het laatste fluitsignaal bezorgde de verdediger zijn ploeg een punt.

Programma
Komend weekend gaat Gieten een poging doen om de tweede club te worden die Stadskanaal puntverlies toe kan brengen. Ter Apel gaat op hetzelfde moment op bezoek bij SVBC en zal bij een overwinning op deze staartploeg hopen de tweede plaats over te nemen van de ‘Gieter heertjes’.

Woortman

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde overtuigend naar volgende bekerronde na ruime zege op THOS

Westerwolde beleefde een eenvoudige middag tegen THOS en won met ruime cijfers. Het leverde ...

Damacota verliest ongelukkig van Meedhuizen

Een eigen doelpunt kostte Damacota een nederlaag op bezoek bij Meedhuizen.

VKW in eigen huis onderuit tegen GOMOS

VKW is de competitie gestart met een nederlaag tegen GOMOS, in eigen huis ging ...