EEC ruikt de vierde klasse

EECOp sportpark ‘De Weergang’ trad de blauwwitte brigade van Chiel Boeser aan tegen concurrent EHS ’85, dat voor aanvang van dit duel een gelijk aantal punten bezat als EEC. In de vijfde klasse F is het spannend en kunnen nog zeker zes ploegen meedingen naar de titel. EEC woont al sinds jaar en dag in de vijfde klasse: zou het kunnen promoveren?

Hoog niveau
EHS ’85 begon het duel sterk. In een spannende en aantrekkelijke openingsfase deelde EHS ’85 de eerste tikken uit. Het kwam al snel op voorsprong: 1-0. EEC deed echter weinig onder voor haar tegenstander en combineerde er lustig op los. Onder leiding van laatste man Mark Vos, die op deze positie Henk Bouwmeester verving, bood EEC tegenstand tegen het sterke EHS ’85. Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Durk Vos, doelpuntenjager van beroep, tekende al snel voor de gelijkmaker. Na een fraaie pass van Mark Vos rondde hij bekwaam af: 1-1. De eerste helft was een genot voor de neutrale toeschouwer. Beide ploegen lieten elkaar voetballen en creëerden kansen. EHS ’85 kwam wederom op voorsprong, want door een handsbal in de EEC-verdediging kon de scheidsrechter niet anders dan een strafschop toekennen. Doelman Jasper Lubbers ranselde de bal uit de doelmond, maar was kansloos op de rebound. 2-1. EEC toonde veerkracht en deed al snel iets terug. Na weer een mooi opening van Mark Vos, schoot de hardwerkende Mark Wanders de gelijkmaker binnen: 2-2.

Rommelig
In de tweede helft een ander wedstrijdbeeld. Het belang van het duel verlamde beide ploegen. De thuisploeg drong aan, maar kreeg een grote tegenslag te verwerken. Topscorer Elwin de Jong moest het veld geblesseerd verlaten. Na een kwartier in de tweede helft kon EHS ook nog eens met tien man verder. EEC-middenvelder Pascal Slagter werd hard nagetrapt en kon de wedstrijd niet voortzetten. Toch was EHS dicht bij een hernieuwde voorsprong. Een droge schuiver strandde op het houtwerk naast een kansloze Lubbers. EEC wist zich geen raad met de overtalsituatie en hield de bal maar moeilijk in de ploeg. EHS zocht naar de overwinning en gaf achterin ruimte voor snelle uitbraken weg.

Dot van een kans
Vlak voor tijd ontstond de kans op een overwinning voor EEC. Centrale middenvelder Remo Huizing schoot de bal hard en laag in. De bal ketste af op de binnenkant van de paal en kwam voor de voeten van Dennis ter Steege. Zijn inzet werd door een uiterste inspanning voor de doellijn gekeerd door de EHS-doelman. Zo bleef het duel op 2-2 steken. Beide ploegen handhaven zich op de tweede plaats, maar zien koploper IJhorst uitlopen. EEC heeft nu twee wedstrijden minder gespeeld dan IJhorst en staat zes punten achter de lijstaanvoerder. Wordt EEC voor het eerst in zijn bestaan kampioen van de vijfde klasse? Het zou zomaar kunnen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger lijdt tegen De Weide vijfde nederlaag op rij

Borger ging ook tegen De Weide onderuit en verkeert inmiddels in de gevarenzone.

Borger laat zich aftroeven door Veenhuizen

Een flets spelend Borger heeft geen goed vervolg kunnen geven aan de goede seizoensstart.  ...