Moeiteloze overwinning voor Valthermond

logo_valthermondEén minuut kon de thuisploeg de illusie koesteren dat zij gelijke tred met de koploper konden houden. Het begin was namelijk flitsend. Namens Valthermond miste spits Edwin Drenth een royale kopkans, waarna Stefan Ottens alleen voor doelman Victor van der Vlag opdook. Deze redde ten koste van een corner. Daarna was het Valthermond wat de klok sloeg. Pas in de tachtigste minuut konden de Boys hun tweede kans noteren, maar Jan Wardenburg kopte over. De stand was toen inmiddels al 0-4 en de wedstrijd gespeeld.

Door Arie Weits

Angstgegner
Traditiegetrouw heeft Valthermond het altijd lastig bij de Boys, want vorig seizoen werd er op sportpark ‘De Koel’ verloren. Tijdens deze editie kende de ploeg van Harris Huizingh echter geen enkel probleem. Spits Edwin Drenth was, op de eerste minuut na, weer eens zo scherp als een scheermes en nam voor de pauze een loepzuivere hattrick voor zijn rekening. De eerste treffer kwam voort uit een vrije trap van Daniel Thole, die via Gydo Buurman en Alwin Braakman bij de zo makkelijk scorende spits terecht kwam. Goal nummer twee ontstond door het nieuwe wapen wat Valthermond bezit, namelijk de verre uittrap van doelman Van der Vlag. Danny Huls kopte de verre trap te zacht terug richting zijn eigen doelman en Drenth was er als de kippen bij om dit af te straffen.

Intikker
Nadat Demy te Velde een schot door Leon Kohne gestopt zag en een treffer van Patterick Feiken wegens buitenspel werd afgekeurd was het wederom de beurt aan Drenth. Alwin Braakman krulde een vrije trap op de lat en zoals het een goede spits betaamt was Drenth ter plaatse om de rebound binnen te tikken. Alwin Braakman vond vrij voor doelman Kohne vervolgens alleen maar het zijnet en opnieuw Feiken zag zijn schot geblokt door Roy Hartman.

Edwin Drenth (10) dankt Maikel Platje voor het voorbereidende werk... (foto: Bennie Schlimbach)
Edwin Drenth (10) dankt Maikel Platje na weer een treffer voor het voorbereidende werk… (foto: Bennie Schlimbach)

Voorzorg
Ook na de pauze bleef Valthermond, waar met het oog op de kraker van komende zondag tegen Titan de op scherp staande spelers uit voorzorg al werden gewisseld, de bovenliggende partij. Drenth volleerde een voorzet van Stefan Arendsen naast, Demy te Velde was niet zelfzuchtig genoeg, Arendsen strandde op doelman Kohne en Braakman vond opnieuw het zijnet. De 0-4 was een plaatje van een treffer: Theo Gennissen poortte zijn directe tegenstander, stuurde invaller Maikel Platje weg en diens voorzet was welbesteed aan Drenth. Na wat kleine speldenprikjes van de thuisploeg was het slotakkoord wederom voor de gasten. Een combinatie tussen Gennissen en Te Velde bracht eerstgenoemde alleen voor Leon Kohne die met een heerlijke lichaamsbeweging het bos in werd gestuurd: eindstand 0-5.