Regelmatige overwinning voor Ter Apel ’96

Ter Apel '96FC Ter Apel ’96 heeft in de uitwedstrijd in Weiteveen tegen de plaatselijke Boys een regelmatige 0-2 overwinning behaald. Door het gelijke spel van SC Stadskanaal is Ter Apel de nog ongeslagen koploper tot op één punt genaderd, al moet gezegd worden dat Stadskanaal één wedstrijd minder heeft gespeeld. De volgende tegenstander voor de roodhemden is overigens Weerdinge, de ploeg die Stadskanaal haar eerste puntverlies toebracht. Een gewaarschuwde ploeg telt voor twee!

Op een moeilijk bespeelbaar veld creëerde Ter Apel weinig kansen. Daarnaast maakte ook het, op sommige momenten, te harde spel van de thuisploeg Ter Apel het voetbal moeilijk. Zo werd aanvoerder Roy Hooiveld in de eerste helft met twee benen getorpedeerd op het middenveld. De thuisploeg mocht van geluk spreken dat dit slechts met geel werd afgedaan. Ondanks het harde spel van de tegenstander was de ploeg uit Ter Apel gedurende de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. De thuisploeg creëerde dan ook de hele wedstrijd geen enkele fatsoenlijke uitgespeelde kans.

Ter Apel kreeg in de eerste helft enkele mogelijkheden, maar Roy Hooiveld en Thijs Over hadden het vizier nog niet op scherp. Vlak voor rust rondde Thijs Over een prima aanval van Ter Apeler zijde wel af. De snelle rechtsbuiten Garik Ghazarjan werd goed aangespeeld door Bernd-Jan Herbers en maakte een goede actie richting de achterlijn. Zijn voorzet werd door Thijs Over op waarde geschat en van dichtbij was doelman Menke van Weiteveense Boys kansloos.

In de tweede helft was het speelbeeld gelijk aan de eerste. Ter Apel had het meeste balbezit, maar creëerde weinig kansen, waar Weiteveense Boys met veel inzet en strijd er het beste van probeerde te maken. Dit leverde Weiteveense Boys gedurende de wedstrijd wel vier terechte gele kaarten op. In de slotfase brak linksback Michel Heijne door en ging alleen op de doelman Menke af. De laatste man van Weiteveense Boys, Mark Imming, kon hem enkel met een te laat ingezette tackle stoppen. Dit betekende een rode kaart voor Weiteveense Boys waardoor zij de laatste minuten met een man minder moesten uitspelen. De strafschop werd met overtuiging door Roy Hooiveld binnengeschoten en daarmee was de wedstrijd gespeeld.