Jeffrey Tappel: “Gieten heeft alle ingrediënten”

v.v. GietenTijdens het Univé Kerstzaalvoetboernooi in december botst Jeffrey Tappel, keeper van Gieten, op een speler van SC Stadskanaal. Na afloop van de wedstrijd wordt zijn pols erg dik, en worden er in het ziekenhuis foto’s gemaakt. De conclusie is duidelijk: de doelman heeft zijn pols gebroken. Acht weken later ziet de redactie van FC Kanaalstreek hem echter alweer ‘gewoon’ onder de lat staan in de wedstrijd tegen Alteveer. Het blessureleed is achter de rug: komende zondag treft Tappel in SC Stadskanaal behalve een oude bekende ook de koploper van de vierde klasse D.

JT2
Jeffrey Tappel: al jaren vaste waarde bij Gieten 1…

Remises
Wanneer we Tappel vragen naar de resultaten van de twee wedstrijden die Gieten na de winterstop speelde, komen we op de wisselvalligheid van de rood-witten. Want tegen Alteveer werd een 0-2 achterstand omgebogen, waarna tegen Ter Apel ’96 een 0-2 voorsprong werd weggegeven. Tappel ziet het echter niet als een gebrek van zijn ploeg: “Tegen Alteveer hebben we geloof gehouden, en omdat we conditioneel een stuk verder zijn dan die ploeg, konden we in de laatste fase de wedstrijd omdraaien. Tegen Ter Apel waren de verschillen kleiner. We stonden in de rust dan wel met 0-2 voor, maar het had ook 3-3 kunnen staan op dat moment!” En vervolgens riep Gieten de ommekeer toch wel over zichzelf af: “We leunden achterover na de rust. En toen ze ook nog eens snel scoorden, werd de druk enorm. De resultaten van beide wedstrijden waren in die zin wel terecht.”

Legende Lubbert
De nu 24-jarige Tappel is een echte clubspeler, ondanks enige interesse van buitenaf. Hierover: “Ik ben als vijf-jarige bij Gieten begonnen en heb, op een paar korte avonturen bij FC Groningen en BV Veendam na, altijd in Gieten gespeeld. Dat had overigens wel anders kunnen lopen, want er is wel een aantal keren interesse geweest van andere clubs. Maar vertrekken is voor mij nog steeds geen optie.” En waarom zou hij ook? Want als opvolger van een legendarische keeper heeft hij het voorbeeld dat je als keeper heel lang bij één club een vaste waarde kunt zijn. Tappel praat vol lof over zijn voorganger: “Tegen Lubbert Meertens keek ik enorm op toen ik in 2007 als junior bij het eerste elftal op de reservebank mocht plaatsnemen. In de jaren daarna, toen ik wekelijks reservekeeper was, heb ik al vreselijk veel geleerd van Lubbert. En ook nu, nu ik al enige jaren de nummer één ben, krijg ik nog regelmatig bruikbare tips van Lubbert, die me voor een wedstrijd altijd net een beetje meer gemotiveerd weet te krijgen dan ik normaal gesproken al ben.”

Gouden trainersduo
De medewerker van Kinds Tentverhuur is behalve over Lubbert Meertens ook zeer te spreken over de andere leden van de technische staf van de vierdeklasser: “Jouke Jan Meertens en Dennie Posthumus hebben veel variatie in hun trainingen waardoor deze uitdagend blijven en de opkomst altijd groot is. Hierdoor is de onderlinge concurrentie veel groter geworden. We moeten echt knokken voor onze plek!” En hoewel Jouke Jan Meertens voor het eerst actief is als zelfstandig hoofdtrainer kent hij het klappen van de zweep, zegt Tappel: “Samen met Alex Visser heeft Jouke vorig jaar al de basis gelegd voor de prestaties van dit seizoen. De combinatie met Posthumus is een gouden, want ze kennen de club door en door. Het laatste missende ingrediënt was teamgeest: dat is nu ook in voldoende mate aanwezig.”

Gelijke tred
En met de huidige mix maakt Gieten een sterk seizoen door. En dat juist in het seizoen dat zowel de kampioen als de nummer twee van de vierde klasse rechtstreeks promoveren. De strijd om die twee plaatsen gaat tussen drie teams: behalve Gieten zijn dat Ter Apel ’96 en SC Stadskanaal, de tegenstander van komende zondag. Stadskanaal is nog ongeslagen en op weg naar de titel, maar Gieten kan de opmars van de Knoalsters dus iets van vertraging op laten lopen. En wanneer dit lukt, boekt Gieten ook een enorme winst ten opzichte van Ter Apel: “De wedstrijd tegen Stadskanaal zal voor ons een moeilijke wedstrijd worden, omdat zij toch wel een paar uitstekende voetballers in huis hebben, die het verschil kunnen maken. Wanneer wij daar een gezonde portie werklust tegenover zetten, kunnen we ze het wel heel moeilijk gaan maken. In de eerste wedstrijd hebben we ruim veertig minuten gelijke tred kunnen houden. Als we zondag ook onze kansjes gaan benutten, want die gaan we heus wel krijgen, kunnen wij de punten best wel eens in Gieten houden!”

Woortman

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: Anne Sybesma is altijd met sport bezig

Anne Sybesma is een van de routiniers van Nieuw Buinen en is altijd met ...

Gerben Sieders: “FDS is gelijk een mooie testcase voor SJS.”

Gerben Sieders zag dat SJS een goede voorbereiding afwerkte, maar is benieuwd waar zijn ...

Theo Gennissen denkt nog niet aan stoppen

Rond de eeuwwisseling liep Theo Gennissen stage bij de Engelse profclub York City, dat ...