Mark Bos schiet Musselkanaal langs DVC ’59

MusselkanaalIn het programmablad stond al dat Musselkanaal wat had goed te maken na de 4-1 nederlaag in Nieuw Dordrecht. Een scherp, fanatiek en bij vlagen goed spelend Musselkanaal won dikverdiend van DVC’50 met 2-0. Voor Musselkanaal de eerste zege na de winterstop en voor DVC’59 in hun eerste wedstrijd na de winterstop direct een nederlaag.

De thuisclub was in de eerste helft de betere ploeg en zoals de laatste weken al vaker het geval was moest het meeste gevaar van Mark Bos. In het eerste kwartier snelde hij de verdediging van de gasten wel vijf keer voorbij alleen de voorzetten waren een matig gehalte. Meestal belanden de bal in handen van doelman Bert Tubben. DVC’59 probeerde het wel maar echt kansen kreeg het niet. Na 29 minuten was Mark Bos weer eens veel sneller dan de gasten verdediging. Marcel Jansen probeerde via een sliding nog te corrigeren maar was ook te laat, alleen op keeper Tubben afgaand maakte Bos geen fout. Aanvoerder Gert Mink kreeg namens DVC’59 nog een kansje maar de verdediging van Musselkanaal reageerde attent.

Rode kaart
In de tweede helft had DVC’59 de wind wat in de rug zonder daar echt veel voordeel van te hebben. De eerste grote kans was wel voor de gasten na dertien minuten. Een voorzet van links kon zomaar worden ingekopt door Jeffrey Mink maar tot ontzetting van iedereen uit Nieuw Dordrecht ging de bal net over. Na twintig minuten was Bos weer eens veel sneller dan zijn tegenspelers. Waar iedereen rekende op voorzet van Bos schoot hij zelf op de goal en de bal verdween tussen de benen van Tubben door in het doel, 2-0. Na ruim een half uur wilde DVC’59 een strafschop na vermeend hands van een Musselkanaal verdediger maar de prima leidende arbiter Jaap Kingma zag er niets in. DVC’59 zocht steeds meer de aanval maar werd eigenlijk niet gevaarlijk. De beste mogelijkheden waren nog voor de thuisclub maar Dominic Folkers, Gerwin Schmitz en wederom Bos wisten niet te scoren. Reeds in blessuretijd kon Nick Mink zich niet inhouden. Hij trapte Bos op een gemene manier onderuit en de scheidsrechter die tot dan de kaarten keurig op zak had gehouden was genoodzaakt om de rode kaart te tonen. Musselkanaal deed door de zege uitstekende zaken en heeft weer wat aansluiting met de bovenste plaatsen. DVC’59, wat nog drie inhaalwedstrijden tegoed heeft, moet even pas op de plaats maken.

Zeer tevreden
Trainer Arends was na afloop zeer tevreden en liet zich de hapjes en drankjes dan ook weer goed smaken. “Ik zag een lekker fanatiek, scherp en met veel spelvreugde spelend Musselkanaal. Bos en Hoving waren opnieuw een van de beteren, hopelijk weten we het niveau een tijdje vast te houden dan beloven het nog een aantal mooie weken te worden. Zondag 8 maart speelt Musselkanaal opnieuw thuis en dan tegen het laaggeklasseerde Bargeres.

Medawa

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SETA wint in doelpuntrijke wedstrijd van Veendam 1894

SETA won zaterdag van Veendam 1894 en klommen daardoor naar plek 7 op de ...

SPW ziet PJC laat langszij komen

SPW kon het gat met PJC niet nog verder vergroten, maar zag de concurrent ...