Borger eenvoudig langs hekkensluiter Mussel

borger-musselBorger kende zaterdag geen moeite met rode lantaarndrager Mussel, dat op een 5-0 nederlaag werd getrakteerd. Daarmee kende het nog enige genade met de bezoekers, want met iets meer scherpte had de score in de dubbele cijfers kunnen lopen.

Na een week geen voetbal, ging het treffen met Mussel deze zaterdag wel door. Borger miste een aantal spelers vanwege wintersportvakanties en ook aanvaller Jeffrey Spelten moest geblesseerd toekijken vanaf de zijlijn. Desondanks kon Borger, omdat het een grote selectie heeft, nog altijd een representatief elftal binnen de lijnen brengen die deze klus moesten gaan klaren.

Enige dreiging
De klus had al binnen het kwartier geklaard kunnen worden door de thuisploeg, dat een aantal dotten van kansen kreeg. Routinier Erik Joling hielp de geboden kansen echter om zeep en ook werden een aantal kansrijke situaties niet goed uitgespeeld voor de goal van Mussel. Na het felle openingskwartier kwamen ook de bezoekers wat beter in de wedstrijd en deelden zij ook enkele speldenprikjes uit. Echt grote kansen waren het niet, maar voor enige dreiging zorgde het wel. Borger kreeg in de gaten dat het niet op halve kracht kon vandaag en nam op slag van rust als nog afstand. Eerst was het Ronald Bulthuis, die na een voorzet van Mark Hoving, er als de kippen bij was om de bal van dichtbij binnen te tikken. Enkele minuten later was het topscorer Luuk Kenter, die knap afrondde na een prima steekbal van Erwin Kuiper. Zo ging Borger alsnog met een geruststellende voorsprong de rust in.

In leven
Ook na de pauze was Borger de bovenliggende partij al vergat het snel de genade klap uit te delen aan de gasten. Het creëerde voldoende mogelijkheden om verder uit te lopen, maar het liet Mussel nog even in leven. Naarmate de tweede helft vorderde liet Borger de teugels wat vieren en omdat Mussel niet kon bleef het lang 2-0. In het laatste kwartier van de wedstrijd sloeg de thuisploeg alsnog drie keer toe om het krachtsverschil duidelijk in cijfers uit te drukken. Een corner van Bart Ulenreef werd niet goed verwerkt, waarna Kenter simpel kon binnen tikken. Even later voltooide Kenter zijn hattrick, nadat hij scoorde uit een goede steekbal van Niek Scheltinga. Het slotakkoord was voor Mark Meinema, die beheerst de bal binnen schoot op aangeven van Kenter.

Heuse topper
Borger boekte wederom een prima overwinning en blijft op plaats vier staan van de ranglijst. Het moet Willemsoord voor zich dulden op plaats drie dat ook met ruime cijfers won van Angelslo. Het verschil met Willemsoord blijft daardoor zes punten, dat wel een wedstrijd meer speelde. Volgende week staat een heuse topper op het programma als Borger op bezoek gaat bij nummer twee Elim.

Opstelling SV Borger: Stefan Viel, Wiljan Vos, Gert Jakobs, Jan Voshart, Ronald Bulthuis, Mark Hoving (46. Tim Scheltinga), Diederik Oosterwijk (52. Bart Ulenreef), Erwin Kuiper, Mark Meinema, Erik Joling (46. Niek Scheltinga), Luuk Kenter.

Scoreverloop: 41. Ronald Bulthuis 1-0, 45. Luuk Kenter 2-0, 76. Luuk Kenter 3-0, 79. Luuk Kenter 4-0, 88. Mark Meinema 5-0.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Titan wint ook van Sleen

Titan blijft aan de winnende hand en stevent af op promotie.

Supersub Oosting bezorgt Alteveer een punt

Het is het verhaal van het seizoen voor trainer René Nijgh: iedere week is ...

Onstwedder Boys komt slechte start tegen CSVC niet meer te boven

Onstwedder Boys liep in Coevorden tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan.