Opnieuw knullig verlies voor Nieveen

GasselternijveenNadat vorige week van Buinerveen werd gewonnen hadden de Nieveensters goede hoop om deze lijn door te trekken. Er werd per touringcar naar Linde afgereisd zonder de basisklanten Pals, Nieboer en Visscher. Tel daarbij op dat van Gilsbeek op de bank begon wegens een kleine blessure en het was duidelijk dat Gasselternijveen ietwat gehavend aan de aftrap verscheen.

Geen strobreed
Gasselternijveen koos voor een verdedigende tactiek. Inzakken rond de middencirkel en gokken op de counter met van Klaveren en van der Aa. Dit zorgde ervoor dat het meeste balbezit voor DOS ’63 was. Zij sprongen hier slordig mee om en zo bleven beslissende passes uit. De thuisploeg werd vooral gevaarlijk door schoten van afstand, waar keeper Bies geen problemen mee had. Naarmate de eerste helft vorderde zakte ook DOS ’63 in waardoor Gasselternijveen wederom geen strobreed in de weg werd gelegd tijdens de opbouw. Maar ook voor de gasten gold dat de juiste mensen voorin niet werden gevonden. En wanneer deze wel werden gevonden slaagden ze er niet in om tot een fatsoenlijke doelpoging te komen. Alleen Bokhorst slaagde hier eenmaal in, maar zijn schot werd keurig uit het doel geslagen door de keeper.

Verkeerde keuzes
In de tweede helft ging Gasselternijveen fanatieker op zoek naar een goal. DOS ’63 zakte nog verder in en de Nieveensters dicteerden de wedstrijd. Maar zoals wel vaker dit seizoen werden er verkeerde keuzes gemaakt en was het moeilijk om de vrije man te vinden. Het spel werd ook grimmiger. Dit zorgde voor gele kaarten bij beide ploegen. Gasselternijveen probeerde vervolgens door te drukken. Helaas volgde de scheidsrechter iets te vaak de grensrechter van de tegenpartij en waren de Nieveensters er eindelijk een keer goed door dan werd dit keurig afgevlagd. Een scrimmage voor het doel van DOS 63 ging er met een beetje pech ook niet in.

Geen buitenspel
En zoals wel vaker gold de regel: Scoor je zelf niet, dan valt de bal vaak aan de andere kant in het mandje. Na een uittrap van de keeper floot de scheidsrechter voor een overtreding. Op het oog leek dit een normaal duel maar de leidsman besloot anders. De bal werd door DOS ’63 erin gepompt. Bies kon eerst nog redding brengen maar een speler van de thuisploeg was er als de kippen bij om de bal in de hoek te leggen. Er was wel gevlagd maar volgens de scheidsrechter, die ver van de situatie stond, kon dit geen buitenspel zijn. Na de aftrap floot hij ook direct voor het einde van de wedstrijd.

Belangrijke wedstrijd
Wederom een domper voor Gasselternijveen. Ondanks dat de scheidsrechter een aandeel had in het verlies moet men ook naar zichzelf kijken. Er wordt te weinig ondernomen om kansen te creëren terwijl de kwaliteit daar wel voor aanwezig is. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen VIOS. Een belangrijke wedstrijd, want bij winst stijgt VIOS een plekje ten koste van Gasselternijveen.

WoortmanAJN MMS

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

HOC stevent af op titel na zege op Gasselternijveen

HOC kende ook met Gasselternijveen geen problemen en lijkt op de titel af te ...

FC Ter Apel ’96 boekt ruime zege op Raptim

FC Ter Apel '96 won met ruime cijfers van Raptim en blijft zo om ...

Onstwedder Boys verslikt zich niet in BSVV

Onstwedder Boys had geen moeite met hekkensluiter BSVV en is klaar voor de topper ...