Beloften Stadskanaal opnieuw te sterk voor Drenthina

SC StadskanaalNa een “lange” winterstop stond voor de beloften van SC Stadskanaal afgelopen dinsdag de “uitwedstrijd” tegen Drenthina op het programma. Deze werd namelijk op het eigen kunstgrasveld gespeeld, vanwege een gebrek aan velden bij Drenthina. En waar de Emmenaren eerder in het seizoen al met 9-1 werden verslagen, stond er nu na 90 minuten 5-0 op het scorebord.

Furieus
Stadskanaal begon met drie 1e elftal spelers, drie 2e elftal spelers, vier A1 spelers en één B1 speler aan de aftrap en startte furieus. Linksbuiten Issa Chuma liet in de beginfase z’n directe tegenstander alle hoeken van het veld zien en ook de tegenstander van Yordi Saman leek geen gemakkelijke avond te hebben. Nadat enkele kansen om zeep geholpen waren zakte het spel van Stadskanaal wat in. Niet dat er wat te vrezen viel, want achterin heersten Ricardo Ensing en Melvin Rogaar. Drenthina kwam er niet door en eigenlijk was het wachten tot een doelpunt aan Stadskanaal zijde viel. Uiteindelijk was het de goed voetballende middenvelder Martijn van der Goot die Stadskanaal na een half uur op voorsprong bracht. Hiermee leek de ban gebroken en niet veel later maakte Jeffrey “Der Bomber” Bakker op fantastisch aangeven van diezelfde Van der Goot de 2-0. Vlak voor rust zorgde Yordi Saman ervoor dat de wedstrijd gespeeld was, door de 3-0 te maken.

Fantastische volley
Na rust kwamen A1 speler Cahit Ekinci en B1 speler Leon Bos in het veld voor Yordi Saman en Bidjoy Ramcharan. Ekinci liet vrij snel na rust al van zich horen door alleen op de keeper af te gaan en de bal fantastisch over de keeper heen te stiften: 4-0. Waar iedereen verwachtte dat de score verder uitgebreid zou worden bleef het een hele tijd bij 4-0. Kleine kansen werden nog wel gecreëerd, maar veel leverde dit niet op. Drenthina kreeg ook nog een kans, maar keeper Stefan Lugtenborg tikte de bal knap uit de hoek. Ondertussen kwamen A1 speler Rick Hatzmann en eerstejaars B1 speler Niek Piebes in het veld voor Ron Lohuis en Jeffrey Bakker. Beide spelers vielen goed in. Piebes liet zich zien door een fantastische pass binnendoor te geven op Chuma die de bal niet in het doel kreeg en Hatzmann kreeg de goal van de wedstrijd op z’n naam door een fantastische volley vanaf 25 meter binnen te schieten: 5-0. Dit was tevens de eindstand van een wedstrijd die goed begon, maar door het niveauverschil vrij snel inzakte. De laatste week van maart spelen de beloften van Stadskanaal thuis in een echte Kanaalstreek derby tegen de beloften van Nieuw Buinen.

Tags:

  • Show Comments (1)

  • van der Huizen

    Mis 1 speler in de berichtgeving. Robin van der Huizen linksback en speler van B1 Stadsknaal. 90 min de nul gehouden samen met zijn mede verdedigers

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like