Luuk Kenter is een geboren spits

BorgerLuuk Kenter is nog jong, pas 21. Zijn lichaam is imposant, maar zijn sprint is als die van een jong hert. Druistig en energiek. In zijn derde seizoen voor S.V. Borger vindt de student Fysiotherapie gemakkelijk het net. Hij heeft een basisplek en is belangrijk voor de jonge ploeg van trainer Arne Joling.

Door Gijs Klompmaker

Hoe bevalt dit seizoen tot zover?
“Dit is mijn eerste seizoen in de basis, dat geeft vertrouwen. Bij de vorige trainer Albert Kamps werd ik meer als pinchhitter gebruikt. Dat ging best aardig hoor, maar iedere voetballer wil in de basis spelen”.

Wat is voor jou het verschil tussen de trainers Albert Kamps en Arne Joling?
“Arne was al mijn trainer in de jeugd. Hij hamert meer op bepaalde dingen dan Albert. De duidelijkheid van Arne is fijn, Albert was wat losser in zijn benadering. Wat natuurlijk fijn is, is dat ik het volledige vertrouwen van Arne heb, dat heb ik minder gevoeld bij Albert. Vertrouwen van een trainer is nu eenmaal belangrijk.”

Heb je die duidelijkheid van Arne Joling nodig?
“Ik vind dat prettig. Arne heeft steeds hetzelfde praatje, hierdoor is er duidelijkheid. Hij is zo duidelijk dat mocht ik volgende rechtsback moeten staan, dan weet ik precies wat ik moet doen.”

_DSC0708
Borger- spits Luuk Kenter (R) scoorde tot op heden al 20 keer…

Luuk zorgt voor een bijzondere ‘kentering’ bij S.V. Borger. Zeker een decennium lang was de doelpuntenproductie van S.V. Borger in handen van de familie Joling. Met vooral de huidige trainer als topschutter. Speelde je tegen S.V. Borger, dan speelde je tegen Arne Joling. Elke week weer stond zijn naam in de regionale kranten: 19. A. Joling, 35. A. Joling (strafschop), 76. A. Joling. Nu lijkt er eindelijk opvolging met het spitsenduo Jeffrey Spelten en Luuk Kenter.

Hoe ervaar je de samenwerking met Jeffrey Spelten?
“Jeffrey is rustig en geeft tips, ook tijdens de wedstrijd in het veld. Jeffrey is een echte spits, is balvast, sterk en scheld nooit op me. Dat vind ik eigenlijk ook wel fijn. Hij is een negen, zoals een negen moet zijn. Ik leer veel van hem en hij laat me beter spelen. Erwin Kuiper ook een fantastische voetballer, speelde ook vaak in de spits, maar hij is meer een tien.”

Is dit seizoen voor S.V. Borger al verloren?
“Het gat met Elim en Hoogeveen is groot. Maar ik hoop dat we nog tweede kunnen worden. Bij Elim is de helft van het team geschorst, misschien kunnen we daar van profiteren. Hoogeveen heeft nog steeds niet verloren, dus dat lijkt me de gedoodverfde kampioen. Misschien, heel misschien kunnen we nog één van de twee periodes pakken. We hebben een doel en hoe dichtbij we komen, dat moeten we zien. “

Let je op de stand van het Kanon van de Kanaalstreek?
“Zeker! In het begin stond ik bovenin, maar nu de grote jongens zoals Edwin Drenth zijn gaan scoren, moet ik voorlopig mijn meerdere erkennen. Toch mik ik  op de derde plek, dat zou wel heel gaaf zijn!”

Een uur later is Luuk bezig met zijn warming-up. Laagvlieger Mussel is de prooi. De wedstrijd wordt eenvoudig gewonnen met 5-0. In de regionale kranten staat tegenwoordig: 
45.
Kenter, 76. Kenter, 79. Kenter. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Frank Venema wil SJS in de derde klasse houden

“En of het een opluchting was!” Het kost Frank Venema weinig moeite om aan ...

Joeri Westerhof: “Positieve drive bij SETA moet leiden tot top 6.”

Interview met Joeri Westerhof, die zijn club SETA de komende jaren positief op de ...

Wiljan Vos: “Borger wil zich revancheren tegen Onstwedder Boys.”

Wiljan Vos hoopt zaterdag revanche te kunnen nemen met Borger voor de 4-0 nederlaag ...