MusselkanaalWaar het vorige week er nog op leek dat Musselkanaal het lek boven had, bleek tegen Bargeres dat dit nog niet geval is. Het was prachtig mooi weer op het sportpark aan de Parklaan, en daar moest je ook van genieten want het voetbal was niet echt geweldig. Bargeres was in de eerste helft de bovenliggende partij, in de tweede helft was de thuisclub de duidelijk betere. Waar je Bargeres niet over hoorde klagen daar wees Musselkanaal maar één oorzaak aan voor het belabberde spel: het veld. Het hoofdveld van de thuisclub is zeker niet in beste staat maar om daar nu het slechte spel aan toe te schuiven is te ver gezocht. Hoewel beide teams wel mogelijkheden kregen daar bleef de teller op 0-0 steken.

Heer en meester
De beginfase was duidelijk voor Bargeres. Het verschil tussen de nummers vier en veertien in de 3e klasse D was niet te zien. De gasten waren het eerste kwartier heer en meester en de thuisclub mocht blij zijn dat het niet op een achterstand kwam te staan. Wouter Huizing kreeg de eerste mogelijkheid, niet veel later had Bargeres wellicht een strafschop moeten hebben toen Jorrit Visser werd neergelegd en weer een paar minuten later kwam Reinier Visser net te kort en wist Arjan Scholte Aalbes redding te brengen. Musselkanaal kwam geleidelijk wat onder de druk van de gasten vandaan maar eerst redde keeper Melvin de Vroet en even later had de keeper de hulp van zijn ploeggenoot Rik Zinnemers nodig om een kans van Musselkanaal onschadelijk te maken. Tot vlak voor de rust gebeurde er niet zoveel bijzonders meer. Frank Hoving ging even lelijk in de fout en daarvan profiteerde Wouter Huizing. Deze wilde Jeroen Drenth voorbij maar de lange verdediger kon Huizing alleen stoppen via een overtreding. Waar heel Bargeres rood wilde zien daar volstond arbiter Henk de Jong met geel. De vrije trap leverde niets op voor de gasten en even later zag ook Rik Zinnemers slechts geel toen hij Dominic Folkers van de sokken liep.

Draak van een wedstrijd
De tweede helft was Musselkanaal de bovenliggende partij. De thuisclub was vooral uit standaard situaties gevaarlijk. Diverse vrije trappen en corners leverden soms hachelijke momenten op voor het van De Vroet maar Drenth, Ruben Manning, Niek Tieben en Jordie Teuben wisten het net niet te vinden. Ook Bargeres kreeg nog best wat mogelijkheden, maar zowel Hidde Rog als Reinier Visser misten in kansrijke positie. Vlak voor het einde mocht de thuisclub nog een vrije trap nemen. De bal werd door Tieben voor het doel gebracht. Het leverde een enorme scrimmage voor het doel van Bargeres op met uiteindelijk De Vroet als winnaar. Niet veel later floot De Jong voor het einde en was de conclusie dat het eigenlijk een draak van een wedstrijd was geweest, dat de puntendeling terecht was en dat volgens trainer Arends en zijn spelers de Gemeente Stadskanaal nu aan zet is om van het hoofdveld een biljartlaken te maken. Wanneer dat lukt kan Musselkanaal in de resterende drie thuiswedstrijden nog negen punten behalen met hopelijk sprankelend voetbal.

Medawa

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen verliest in Friesland

Nieuw Buinen heeft op bezoek bij Bergum drie dure punten laten liggen in de ...

SETA tankt vertrouwen richting derby

Afgelopen zaterdag mocht het eerste van v.v. SETA aantreden voor de tweede thuiswedstrijd op rij. ...

Gieten wint bij het scheiden van de markt

Na de midweekse overwinning tegen SC Stadskanaal was het voor Gieten van belang om ...