SPW hervat competitie met winst

SPWWaar in de regio talloze wedstrijden werden afgelast, kwam SPW op het eigen sportpark ‘Noord’ wel in actie. Tegenstander deze middag was Oldambster Boys. De ploeg uit Nieuw Scheemda is een laagvlieger in de vijfde klasse E, en weet nog maar twee ploegen onder zich. De Knoalsters, die een prima seizoen doormaken, staan stukken hoger, maar hadden toch wel wat moeite met de Boys, die zelfs op een 0-1 voorsprong kwamen. Na negentig minuten voetbal was de schade echter hersteld, en kon SPW drie punten toevoegen.

Kansen
Vanaf de eerste minuut bleek de thuisploeg de bovenliggende partij, die via Jordie Hoeksema twee keer de kans kreeg om de score te openen. Deze kansen waren echter niet aan hem besteed. De derde kans van de middag was voor Davey Kloen, maar hij kopte de bal rakelings over het doel. En zoals vaker valt een doelpunt dan aan de andere kant: zo ook nu. Een afgeslagen corner werd door een Oldambster Boy opnieuw richting het doel gewerkt. Doelman Hoezen merkte de bal te laat op en moest capituleren: 0-1. Lang konden de gasten niet van de voorsprong genieten, want de derde kans van de dag voor Jordie Hoeksema was wel raak, waardoor de ploegen met een paalstand de kleedkamers opzochten.

Positiespel
In het tweede bedrijf kwam SPW nog beter uit de verf: het positiespel was goed genoeg om de defensie van de tegenstander te ontrafelen. Met name door de inbreng van Bram Poelman en Erik Meijer werd er veel gevaar gesticht. Een overtreding binnen de beruchte lijnen op laatstgenoemde, betekende indirect de 2-1: de strafschop werd feilloos benut door Henry Meijerman. In de slotfase kreeg de stand een nog mooier aanzien, toen Davey Kloen op aangeven van Meijerman de derde treffer van de blauwhemden kon maken. Door de zege is SPW op gelijke hoogte gekomen met koploper Bareveld, dat wel twee wedstrijden minder speelde.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buinen troeft GKC af

De Kanaalstreek-derby tussen GKC en Buinen is gistermiddag gewonnen door de gasten. Door een ...

Onstwedder Boys vergeet te winnen van Poolster

Op bezoek bij de nummer drie van de ranglijst, Poolster, heeft Onstwedder Boys een ...