buinen-gkcGKC kende zondagmiddag weinig problemen in de derby tegen Buinen. Aan de hand van de sterk spelende Reinoud Kemp wonnen de Gasselters met 1-5. Buinen blijft zodoende hekkensluiter en heeft alleen buurman Buinerveen nog in zicht.

Paal
De eerste kans van de middag was voor Buinen. Na drie minuten troffen zij de paal en daarmee kwam GKC goed weg. Hierdoor leken de gasten ook gelijk wakker geschud, want het was Reinoud Kemp die twee minuten later de 0-1 maakte. In het verloop van de eerste helft kwamen de Gasselters twee keer goed weg bij hachelijke momenten voor de goal van Keizer en het was goaltjesdief Danny Kolp die na 35 minuten de marge op twee zette. Deze 0-2 was tevens ook de ruststand.

Controle
Na een kwartier in de tweede helft kreeg GKC de kans op 3-0, maar in plaats van af te leggen op Kemp ging Kolp voor eigen succes. Na 70 minuten kreeg Buinen de kans op de aansluitingstreffer, maar zij lieten deze onbenut. Vijf minuten later was het Heijerman die de wedstrijd besliste, door de 0-3 te maken na een fout de keeper. Hierna werd de wedstrijd iets grimmiger, met vooral overtredingen van Buinen zijde, maar GKC hield de controle.

Debuut
Vijf minuten voor het einde kreeg Richard Wiering de kans op 0-4, maar na een goede aanval miste hij het vijandelijke doel. Evan de Hoop had hier even later minder moeite mee, want na een vrije bal van Wiering kopte hij raak. Buinen wist vervolgens nog iets terug te doen via Vedder die scoorde, maar het slotakkoord was voor GKC. Uit een vrije trap wist Wiering alsnog zijn doelpunt te maken en hij bepaalde daarmee de eindstand op 1-5. Even voor het laatste fluitsignaal maakte het 15- jarige keeperstalent Peter de Vries nog zijn debuut in het eerste, hij verving de 44- jarige Keizer.

Vedder          VHC2         attent_banner_275x75

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Effectief Westerwolde zet Haren opzij

Was Haren op sportpark ‘De Barlage’ in Vlagtwedde misschien de iets beter voetballende ploeg, ...

Nacompetitie: grensgevallen

Omdat er nog maar een handvol Kanaalstreek-clubs in actie komt, heeft de redactie van ...

Titan wint ook van Actief

Titan heeft uitstekende zaken gedaan met de overwinning op Actief en steeg naar de ...