Rik te Velde gaat het Sellingen lastig maken

WesterwoldeWanneer we Rik te Velde vragen naar zijn ambities als voetballer, raakt de 30-jarige aan de kern van waar voetbal in de Kanaalstreek om draait: “Zolang de sfeer goed is, ik plezier aan het spelletje blijf beleven én er na de wedstrijd een lekker potje bier op mij staat te wachten blijf ik gewoon voetballen!” En dat dit volgend jaar ook nog met zijn broertje Merijn in één team is, is helemaal een bonus: “Ik wil hoe dan ook één seizoen met hem in hetzelfde elftal spelen.”

Overstap
Broer Merijn is de man die daarvoor stap moet maken in de richting van het Vlagtwedder Westerwolde. Een stap die Rik in de aanloop naar het huidige seizoen maakte. Hierover vertelt hij: “Ik woon in Vlagtwedde, maar heb de afgelopen vijf jaargangen bij Veelerveen gespeeld. Ik heb de keuze gemaakt om weer terug te keren naar Westerwolde, want ik heb hier eerder al een aantal seizoenen gespeeld.” En dat is een keuze die tot nu toe geweldig uitpakt, want Te Velde is clubtopscorer.

Voor Rik te Velde hoort een biertje bij voetbal...
Voor Rik te Velde hoort een biertje bij voetbal…

Klasseverschil
Dit dicht Te Velde desgevraagd aan twee zaken toe: “Aan de ene kant is er het klasseverschil, want dat merk ik wel degelijk. Maar ook mijn positie in het elftal is anders. Vorig jaar speelde ik veelvuldig als verdedigende middenvelder, terwijl ik nu veel meer aan aanvallen toe kom.” En dus staat de teller voor Te Velde nu al op vijftien, waar hij vorig seizoen in totaal maar drie keer doel trof. Westerwolde is los van de inbreng van Te Velde overigens een veel scorende ploeg: men maakte al meer dan zestig treffers in zestien wedstrijden. 

Kraker
Wat dat betreft treffen de roodhemden aanstaande zondag hun gelijke, want tegenstander Sellingen maakte evenveel treffers. En daar had het ook nog eens twee wedstrijden minder voor nodig. Te Velde over het cruciale duel: “Het verschil op de ranglijst is vijf punten in ons voordeel, maar wij speelden dus twee wedstrijden meer. De verschillen in deze klasse zijn minimaal!” Maar de ploeg uit Vlagtwedde kan wel terugkijken op een goede eerste ontmoeting: “Ja, dat klopt. Destijds wonnen we met 5-6, en ook zondag verwacht ik een derby met alles erop en eraan! De ploeg die het best verdedigd gaat zondag winnen. En ik vind de verdediging van Sellingen toch echt het zwakke punt van die ploeg.”

Kampioenschap
En wanneer Westerwolde het thuisduel wint, wordt een grote stap gezet richting de titel: “We hebben dit seizoen nog geen thuiswedstrijd verloren, maar ondanks dat vind ik niet dat we het maximale uit onze ploeg hebben gehaald. Onze grote kracht is de breedte van de selectie. Dat is één van de redenen dat we meedoen om het kampioenschap. Een gelopen koers is het echter allerminst.” Maar toch durft Te Velde een doorkijkje naar het komende seizoen te maken: “Wanneer we promoveren en vervolgens mijn broertje Merijn én de gebroeders Riks aan het team toe kunnen voegen, staat het er goed voor. Voeg daar de ervaring van onze nieuwe trainer Loek Swarts aan toe en we draaien zo mee in de vierde klasse.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Reacties spelers op stilleggen amateurvoetbal: “Mensen moet hun eigen verantwoordelijkheid nemen.”

Onstwedder Boys-speler Sven Jaegers en Gieterveen-speler Stefan van der Veen hadden liever doorgespeeld, maar ...

Jordy Weggemans: “Valthermond kan dit seizoen een eind komen!”

Foto Kees Rustenhoven, Jordy Weggemans, hier in actie tijdens het duel tegen Veendam 1894, ...

Terug in de tijd: Bijzondere dag voor scheidsrechter Mauricio Plat

Mauricio Plat keerde terug bij zijn oude club SJS om zijn oude teamgenoten te ...