Bryan Schenkel wil Alteveer zondag veilig spelen

AlteveerBryan Schenkel bracht in de wedstrijd tegen Weerdinge zijn doelpuntenproductie verder richting de dubbele cijfers. De aanvoerder van de geelhemden staat op acht treffers, nadat hij afgelopen zondag een zuivere hattrick maakte. Met deze drie goals tekende Schenkel overigens voor de gehele productie van zijn ploeg, die de vierde overwinning op rij boekte. Toch kijkt Schenkel niet heel ver in de tijd: “Een periodetitel pakken en denken aan promotie is echt een brug te ver! We spelen ons op deze manier al vrij vroeg in het seizoen veilig. En dat heeft voor Alteveer de eerste prioriteit.”

René-Meems-effect
Wanneer we Schenkel vragen naar een verklaring voor de goede resultaten draagt hij een paar mogelijke oorzaken aan: “Met het inpassen van René Meems is onze verdediging een stuk sterker geworden. Het staat nu echt als een huis! Maar ook het spel van Sander Klinkhamer heeft een positieve invloed.” Klinkhamer, die in het verleden van Alteveer vertrok naar Pekela 2000, maar weer terugkeerde is bezig aan een sterke periode waarin hij zich in basis speelt: “Sander is een fysiek sterke jongen, die ondanks zijn 18 lentes een goed spelinzicht heeft.”

Bryan Schenkel, eerder dit seizoen in actie tegen Gieten..
Bryan Schenkel, eerder dit seizoen in actie tegen Gieten..

Derby-day
Na vier overwinningen op rij kan de volgende wedstrijd voor Alteveer niet snel genoeg komen, zou je denken. Toch kijkt Schenkel met enige zorg vooruit naar komende zondag, wanneer de derby tegen Pekelder Boys op het programma staat: “We hebben afgelopen zondag drie spelers verloren. Eén speler heeft een blessure aan een hamstring opgelopen en er zijn komende zondag twee spelers niet bij vanwege een schorsing. En de ervaring leert dat het wegvallen van een aantal spelers voor een clubje als Alteveer niet op te vangen zijn.” Maar ondanks dat ziet de aanvoerder van de geel-zwarten zeker wel kansen: “Derby’s zijn wedstrijden op zich, die over het algemeen bol staan van felheid en hardheid. En wij weten heel goed hoe dat spelletje gespeeld moet worden!”

Trage achterhoede
Een blik op de huidige stand in de vierde klasse D leert dat de derby tegen de ‘Boys’ de mannen van René Nijgh zondag een reuzenstap richting handhaving kunnen zetten. Schenkel schat in dat met een overwinning handhaving een feit is: “We staan dertien punten voor op de gevaarlijke plekken, dus met nog één overwinning zijn we aardig ver in de richting van handhaving.” En wat hem betreft gaat dat dus zondag al gebeuren. “Wij gaan proberen om van hun verdedigende zwakte te profiteren. De verdediging is namelijk erg traag, en kiest er voor om met een laatste man ver achter de andere verdedigers te spelen. Wij moeten het van snelheid hebben in de aanval, dus ik zie hier zeker kansen liggen!”

rio
Klik op de afbeelding voor een grote weergave.

De Rio’s
En dan kan de vlag in top, de muziek op volle kracht en zullen beide ploegen en hun supporters onder begeleiding van de muziek van De Rio’s samen een biertje drinken op de goede afloop.

De Jonge Sport

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Even terug in de Kanaalstreek: vijf Amicitianen

Het eerste zaterdagelftal van Amicitia VMC is de laatste jaren een ploeg gebleken waar ...

Buinerveen én De Treffer willen het seizoen glans geven

In vijfde klasse E staat zondag hèt kelderduel van de Kanaalstreek op de agenda: ...