Ben Bos goudhaantje bij Sellingen

SellingenIn de spannende vijfde klasse E stond gistermiddag weer een topper op het programma. In Sellingen trof de thuisploeg van Arend Scholtens het eveneens goed voetballende Wedde en dus kon het publiek zich verheugen op een wedstrijd om van te smullen. Voor Sellingen was het deze middag erop of eronder, want bij verlies zou men voorlopig afhaken in de spannende titelrace. Daarnaast wilden de geel-zwarten zich revancheren van de nederlaag van de week ervoor tegen Westerwolde.

Voetbalgevecht
Dat er zoveel op het spel stond was echter niet direct te merken, want Wedde nam gelijk vanaf de aftrap het initiatief. Dit resulteerde al na één minuut in de 0-1 door Roberto Bots. Sellingen nam vervolgens het initiatief over en Wedde kwam er nog maar sporadisch uit. Er ontspon zich een heerlijk, fysiek voetbalgevecht op het randje van het toelaatbare. Het voetbal was niet van een bijster hoog niveau, maar er werd gestreden voor iedere grasspriet. Doelpunten leverde dit echter niet op, waardoor 0-1 tevens de ruststand was.

Boogbal
In de tweede helft had de thuisploeg ook het initiatief en dwong het Wedde de lange bal te spelen op het gevaarlijke duo Abbas en Van Heumen. Zij lagen echter aan de ketting bij de Sellinger defensie. Na vijf minuten in het tweede bedrijf kwam de thuisploeg langszij via Ynze Komduur. Zijn benutte vrije trap betekende de 1-1. Drie minuten later scoorden geel-zwarten wederom, nu via Erik-Jan Veerbeek. Met een boogbal verschalkte hij de keeper en zette daarmee zijn ploeg op een verdiende 2-1 voorsprong.

Inschattingsfout
Niet lang daarna stond het ook alweer gelijk via Rico van Heumen en was de strijd weer volledig open. Beide ploegen gingen voor de winst, het tempo lag hoog en het voetbal bleef matig. Het leek er dan ook sterk op dat het duel in een gelijkspel zou eindigen, maar door een inschattingsfout in de verdediging kon Sellingen alsnog de winst pakken. Het was goalgetter Ben Bos die met het hoofd de winnende 3-2 maakte. Hiermee bezorgde hij zijn ploeg drie belangrijke punten en zodoende blijft men kanshebber voor de titel.